Xiaomi Redmi 4 vs Redmi 4A vs Redmi 4 Prime | ITRevolucija
Poređenja: Xiaomi Redmi 4 vs Redmi 4A vs Redmi 4 Prime Poređenja: Xiaomi Redmi 4 vs Redmi 4A vs Redmi 4 Prime
Xiaomi je prošle sedmice predstavio svoja nova tri Android mobitela u svojoj Redmi 4 seriji. U pitanju su Redmi 4, Redmi 4A i Redmi... Poređenja: Xiaomi Redmi 4 vs Redmi 4A vs Redmi 4 Prime

Xiaomi je prošle sedmice predstavio svoja nova tri Android mobitela u svojoj Redmi 4 seriji. U pitanju su Redmi 4, Redmi 4A i Redmi 4 Prime. Redmi 4 Prime je poboljšana verzija Redmi 4A mobitela, koji je dostupan po pristupačnoj cijeni. Sva tri uređaja su napravljena s metalnim kućištem i veoma sličnim dizajnom Redmi 3S modelu. Radi boljeg pregleda ova tri mobitela iz Redmi 4 serije, donosimo vam pregled specifikacija. Pokrili smo sve specifikacije uređaja, dodatne mogućnosti, displej, bateriju, kao i cijene. Također u drugom dijelu ovog teskta ćemo vam pokazati kako ih rootovati bez računara.

 Xiaomi Redmi 4

Kad je riječ o sličnostima, sva tri uređaja dolaze sa displejom od 5 inča. Operativni sistem kod svih mobitela je MIUI 8 koji je baziran na Android 6.0.1 Marshmallow-u. Stražnja kamera ima 13 megapiksela sa LED blicem, a prednja 5 megapiksela.

Redmi 4 i Redmi 4A imaju displej sa rezolucijom od 720p, 2GB RAM memorije i 16GB interne memorije. S druge strane, Redmi 4 Prime posjeduje displej od 1080p, 3GB RAM memorije i 32GB interne. Uzimajući u obzir čipset, razlikuje se na sve tri verzije. Redmi 4 ima Snapdragon 430 procesor, Redmi 4 Prime dolazi sa Snapdragon 625 procesorom, dok Redmi 4A dolazi sa Snapdragon 425 SoC. Redmi 4A ne posjeduje skener za otisak prsta kojeg imaju Redmi 4 i Prime verzije na stražnjem dijelu.

Poređenje sva tri modela – Xiaomi Redmi 4 vs Redmi 4A vs Redmi 4 Prime

Kako rootovati Redmi 4, Redmi 4A i Redmi 4 Prime bez računara

Oni koji su već kupili ovaj uređaj možda traže tutorijal za rootovanje na internetu kako bi iskoristili maksimum iz svog novog mobitela. A zašto i ne bi? Rootovanje novog Android uređaja otključava neke dodatne opcije kao što je instalacija custom recovery moda (TWRP/CWM), custom ROM-a, instaliranje aplikacija koje rade samo ako je mobitel rootovan, i mnoge druge. Za sve takve ovdje imamo tutorijal kako rootovati ove mobitele. U pitanju je jedan klik root proces i morat ćete otključati bootloader.

 Xiaomi Redmi

Prije nego što počnemo sa procedurom rootovanja, potrebno je da provjerite da li je opcija “enable Unknown Sources” aktivirana. Da provjerite ovo, jednostavno otiđite u postavke vašeg mobitela, i napravite backup svih važnih datoteka koje imate na vašem mobitelu.

Za početak, preuzmite KingRoot aplikaciju sa njihove stranice ovdje i instalirajte je na vaš mobitel. Otvorite aplikaciju i nađite “Root” opciju. Jednostavno je odaberite kako bi započeo proces rootovanja. Nakon što aplikacija završi proces, prikazat će se poruka da je vaš uređaj uspješno rootovan!
Kako bi provjerili da li je to zaista uspješno možete preuzeti “Root Checker” preko Google Play Trgovine, ili klikom na ovaj link.