Šta je Cafago.com i kako koristiti ( Video tutorijal ) | ITRevolucija
Šta je Cafago.com i kako koristiti ( Video tutorijal ) | ITRevolucija Šta je Cafago.com i kako koristiti ( Video tutorijal ) | ITRevolucija
Šta je Cafago? CAFAGO.com je svjetski online prodavač elektronike koji nama kupcima pruža nenadmašivi broj različitih gadgeta najviše kvalitete, najbolje iskustvo prilikom kupovine, plus... Šta je Cafago.com i kako koristiti ( Video tutorijal ) | ITRevolucija

Šta je Cafago?

CAFAGO.com je svjetski online prodavač elektronike koji nama kupcima pruža nenadmašivi broj različitih gadgeta najviše kvalitete, najbolje iskustvo prilikom kupovine, plus šalju proizvode za Bosnu i Hercegovinu i imaju odličan support tim. Prodaju hiljade proizvoda uključujući pametne telefone, RC igračke, stvarčice za naše hobije, kamere, video rekordere, pametne uređaje za nošenje ako volite biti fizički aktivni, LED osvjetljenje itd. Trude se da nama kupcima ponude najbolji mogući deal za novac koji im dajemo. Vjerovatno se pitate zašto bi trebalo da kupujete preko Cafaga? Ima nekoliko skladišta širom Evrope, samim tim možete izbjeći plaćanje carine i PDV-a. Nudi vam razne promocije, tj. njihovi kuponi vam itekako čine razliku u cijeni. Svaki dan imaju neke dobre ponude, a ako se prijavite na njihov sedmični mail onda će vam oni slati koji su artikli na velikom sniženju. Kao što sam rekao njihov suport tim vam odgovara u najkraćem vremenskom roku.

Kako se registrovati na Cafago?

  • Popunite forumular na početnoj stranici ili se prijavite preko FB ili Gmail-a
  • Pronađite ID programa Cafago
  • Prijavite se da im se pridružite i čekajte njihov odgovor
  • Od tog momenta možete kupovati šta želite ili ako pošaljete promo linkove koje vam pošalju, i vaši prijatelji preko njih kupe nešto vi dobijate procenat.

U slučaju da vam ne odgovara neki artikal ili ga želite vratiti i dobiti vaš novac nazad:

Prvo morate stupiti u kontakt sa njihovim suportom preko emaila service@cafago.com.

Drugo, morate označiti red narudžbe, svoj broj telefona i napisati Return na paket. Isto tako ih trebate obavijesitit o tome koji je broj za praćenje paketa nakon što ga pošaljete.

Treće, oni će se pobrinuti za ponovno slanje nakon što dobiju paket. Ili će vam vratiti novac preko vaše banke u roku od 10 radnih dana, budući da će do tada provjeriti i potvrditi vaš zahtjev. Do tada logično trebate biti u kontaktu sa vašom bankom kako bi bili upućeni šta se dešava i kada ćete dobiti vaš novac. Ako imate nekih nedoumica opet kažem možete ih sve pitati na mailu service@cafago.com

Vjerovatno nema potrebe da ovo kažem, ali prije nego budete mislili vratiti vaš paket i tražiti povrat novca mora jedan od ovih uslova biti ispunjen. Mora biti neki od dijelova vašeg artikla oštećen tj. da vam ga dostave oštećenog. Uvijek je dobro da uslikate odmah ako vidite da nešto nije uredu. Može se desiti da niste dobili ono što ste naručili, iako je jako mala šansa za to. Može se desiti da u toku isporuke je došlo do nekog oštećenja proizvoda. Zato je najbolje da paket otvorite pred dostavljačem kako bi i on vam bio dokaz, tj. da uslikate otvoren paket, sa dostavljačem u kadru kako bi se znalo da ste ga otvorili odmah pred njih i uvidjeli da nešto nije kako treba. Vi zvanično imate rok 7 dana, da se žalite , ali što prije se požalite to bolje.

Nadam se da vas nisam prepao sa ovolikim tekstom o tome šta da činite ako nešto nije ok sa artiklom, ali je surova istina da koliko god naručivanje preko interneta bilo bolje sada nego prije, uvijek se može desiti da eto vi nemate sreće.

Koliko vremena treba da paket dođe do mene?

Nije bitno da li naručujete preko Cafaga ili nekog drugog sajta, niko vam ne može dati optimalnu formulu koja će vam reći kada će svaki artikal doći. Zavisi od servisa koji vam dostavlja, od toga odakle se šalje budući da Cafago ima veliki broj skladišta širom svijeta. Najbolje bi bilo da pitate njihov support i oni će vam reći, ali po mom nekom iskustvu nikako više od 30 dana iz Kine, a iz Evropskih skladišta 7-14 dana.