5 Razloga Zbog Kojih Bi Vaš Biznis Trebao Koristiti Video Marketing - ITRevolucija
5 Razloga Zbog Kojih Bi Vaš Biznis Trebao Koristiti Video Marketing 5 Razloga Zbog Kojih Bi Vaš Biznis Trebao Koristiti Video Marketing
Proteklih godina svjedočili smo porastu korištenja video marketinga. Marketing na svim platformama, od društvenih mreža i e-mail marketinga, sve do popularnog content marketinga, okrenuo... 5 Razloga Zbog Kojih Bi Vaš Biznis Trebao Koristiti Video Marketing

Proteklih godina svjedočili smo porastu korištenja video marketinga. Marketing na svim platformama, od društvenih mreža i e-mail marketinga, sve do popularnog content marketinga, okrenuo se izradi vizualnog sadržaja, i to posebice, videozapisa.

Popularnost videozapisa i dalje raste, a predviđa se da će do 2018. godine upravo ova forma činiti 79% ukupnog prometa na internetu.

Kreiranje i objava videozapisa nije isključivo praksa privatnih korisnika, već i poslovnih subjekata, koji su prepoznali mnogobrojne prednosti koje nudi ova vrsta marketinga za promociju biznisa.

Donosimo vam neke od njih.

#1 Korisnici su vizualna bića.

Ljudi su vizualna bića i vole provoditi svoje vrijeme gledajući slike, infografike, videozapise i druge sadržaje u vizualnim formatima. Slike na društvenim mrežama, prezentacije proizvoda ili usluga njihovog omiljenog branda ili pak edukativan videozapis koji im objašnjava kako koristiti novi aparat u kućanstvu – vizualni sadržaj je sveprisutan i preferiran od strane korisnika.

Stoga, ne čudi nas činjenica da YouTube, druga najveća tražilica na svijetu, bilježi više od 4 milijarde pogleda dnevno, a čak 55% korisnika izjavilo je da ju posjećuje svaki dan. Ove impresivne statistike svjedoče o iznimnoj popularnosti videozapisa kao forme za prezentaciju sadržaja među korisnicima.

#2 Videozapisi su odlični pripovjedači.

Ako za sliku kažemo da govori tisuću riječi, jasno je kolike su tek mogućnosti videozapisa. Videozapisi su odlični pripovjedači. Ovom formom možemo predstaviti korisniku ogromnu količinu informacija u samo par sekundi. I još važnije, videozapis će lakše privući i zadržati pozornost korisnika od samog pisanog teksta.

Za razliku od pisanog teksta koji podrazumijeva aktivnu ulogu korisnika koji mora pročitati sadržaj, videozapis preuzima aktivnu ulogu od korisnika, kojemu dopušta da se opusti i uživa dok mu se sve potrebne informacije predstavljaju bez potrebe za njegovim aktivnim sudjelovanjem. Videozapisi imaju veći uspjeh u motiviranju korisnika od ostalih formi, te ih na lak i jednostavan način educiraju, savjetuju, nasmijavaju, ljute, dovode to suza ili pak navode na djelovanje.

#3 Video marketing daje vašem brandu ljudsko lice.

video-marketing

Brojne su mogućnosti korištenja videozapisa za potrebe promocije vašeg biznisa. Primjerice, objavama kratkih videozapisa na vašim društvenim mrežama pomoći ćete promociji vašeg branda te ćete, odgovarajući na komentare, pohvale i primjedbe vaše publike, uspostaviti odnos s istom. Videozapisi na društvenim mrežama odličan su način da vašem brandu date ljudsko lice te da svoj biznis učinite pristupačnijim vašim korisnicima, što će u konačnici rezultirati izgradnjom povjerenja korisnika prema vašem brandu.

Takođe, videozapise možete iskoristiti i kako biste odgovorili na česte upite vaših korisnika ili pak kako biste im prikazali preporuke drugih klijenata i poslovnih partnera s kojima ste surađivali.

#4 Tražilice vole videozapise.

Brojni, kvalitetni i relevantni videozapisi na web stranici važan su dio svake uspješne marketinške strategije. Pošto tražilice često preferiraju web stranice koje sadrže videozapise, te ih nagrađuju boljim položajima u rezultatima pretrage, kreiranje kvalitetnog sadržaja u formi videozapisa uvelike će pomoći optimizaciji vaše web stranice (SEO). Dapače, čak 70% prvih 100 pozicija u rezultatima pretrage na Google-u čine upravo stranice koje sadržavaju videozapise.

Također, i pravilni odabir ključnih riječi, tagova i opisa rezultirat će višom pozicijom u rezultatima pretrage, te nadalje povećati vidljivost vaše stranice. Važno je napomenuti da videozapisi omogućuju uključivanje dugih ključnih riječi, što inače nije moguće.

Videozapisi dovode i do većeg broja konverzija. Više od 57% kupaca izjavilo je da ih upravo videozapisi čine sigurnijim u njihovoj odluci o kupnji određenog proizvoda ili usluge putem interneta. Kupci traže proizvode ili usluge upravo na prvim stranicama rezultata pretrage. Na taj način, vaši videozapisi, koji su vas već doveli na pravo mjesto u pravo vrijeme, pomažu u misiji da vaši posjetitelji postanu i vaši kupci.

#5 Videozapisi su jednostavni i mobilni.

Kreiranje videozapisa nije teško kao što se čini. Videozapisi ne zahtijevaju veliki budžet, već nešto truda, vremena i resursa. Bilo da se radilo o snimanju pomoću vašeg mobilnog uređaja, uz pomoć korištenja online programa za kreiranje videozapisa, ili pak uz stručno vodstvo profesionalca, videozapisi su forma koju možete koristiti za promociju bez straha.

Također, video marketing vam nudi jednu posebnu prednost za razliku u odnosu na tradicionalne metode oglašavanja; vaši videozapisi ostaju na internetu dugo, dugo vremena, stalno promovirajući vaš biznis trenutnim i budućim kupcima.

Videozapisi su i mobilni. Čak 50% mobilnog prometa čine upravo videozapisi. Korisnici ih gledaju bilo kada i bilo gdje. Online videozapisi se lako mogu pokrenuti i na mobilnim uređajima, poput pametnih telefona ili tableta, što videozapisima daje dodatnu mogućnost dosezanja i privlačenja korisnika dok su u pokretu.