PAMETNI SATOVI – uz vaš pametni telefon za potpunu svrhu i zadovoljstvo | ITRevolucija
PAMETNI SATOVI – uz vaš pametni telefon za potpunu svrhu i zadovoljstvo | ITRevolucija PAMETNI SATOVI – uz vaš pametni telefon za potpunu svrhu i zadovoljstvo | ITRevolucija
Pametni ručni sat je konkretno ostvarenje možda i vaše ideje da u ruci, odnosno u ovom slučaju, na ruci imate upravljač funkcijama svog pametnog... PAMETNI SATOVI – uz vaš pametni telefon za potpunu svrhu i zadovoljstvo | ITRevolucija

Pametni ručni sat je konkretno ostvarenje možda i vaše ideje da u ruci, odnosno u ovom slučaju, na ruci imate upravljač funkcijama svog pametnog telefona, a opet lijepo dizajnirani ručni sat koji će ispuniti vaše potrebe za vlastitom elegancijom, ali i sasvim sigurno privlačiti poglede ostalih. Već pri spomenu pametnog sata vjerojatno je mnogima jasno koje su i kolike njegove mogućnosti, kojim funkcijama se možete koristiti isključivo za upotrebu pametnog sata, te isto tako u kojoj mjeri vam služi kao upravljač ili kako se već među vlasnicima satova često prepričava – pokretač vašeg pametnog telefona. Već pogledom na uglavnom vrhunski i lijepo osvjetljene zaslone pametnih satova bit će vam kristalno jasno na koji način ćete se njime služiti i da će apsolutno zadovoljiti sve vaše apetite.

Kada su se na tržište plasirali pametni telefoni, bilo je spektakularno saznavati o njihovim karakteristikama, pa se eksplozivnim pojavama novih i novih modela različitih proizvođača uvjeravati u nova čuda tehnologije i tehnike. Za pametni sat prije predstavljanja nekih od modela treba istaknuti najosnovnije funkcije i karakteristike.

Preko malog uređaja zakačenog ili vezanog oko vašeg ručnog zgloba možete pristupati internetu, pozive i slanje poruka također obavljati preko njega, koristiti sve mobilne aplikacije na vašem telefonu, koristiti GPS navigaciju. I možemo zaustaviti opća nabrajanja do opisa pojedinih modela i to uz zaključak da pametni sat može doslovno i apsolutno sve što može i vaš pametni telefon. A uz to ste veliki ljubitelj ručnih satova. Idealna situacija.

Tu smo i da spomenemo različite pametne satove i razlike u funkcijama, karakteristikama i cijenama. Možda će vas ovo posljednje najviše zanimati. Pametni sat možete nabaviti i tek za nešto više od pedesetak dolara, pa preko brojnih modela naići ćete na one od nekoliko stotina dolara. Postoje za svačiji ukus i za svačije potrebe, ne treba posebno isticati, ali napomenut ćemo, tu su muški i ženski pametni satovi, zatim oni za mlade, djecu, odrasle. I ono što je još važnije, najvažnije, odabrat ćete ga prema svom pametnom telefonu, što znači za Android ili iOS i spajanje preko Bluetootha.

Za početak U Watch U8 smartwatch. Biramo ga zbog povoljnog, za vas naravno, omjera cijene i kvalitete. Jer radi se o vrlo kvalitetnom satu koji nije pretjerano skup. Fascinira njegovih tek 45 grama težine i to s remenom, a brojke koje opisuju njegove dimenzije su 277 x 40 x 1.0. Kada ste ga dodirom na tipku za uključivanje pokrenuli, dobit ćete najprije sliku klasičnog ručnog sata. Neke funkcije rade istoga trenutka, dok je za neke potrebno instalirati aplikaciju. Instalacija ide brzo i efikasno i to preko spajanja USB kabelom.

U Watch U8 smartwatch

U Watch U8 smartwatch

Kao što smo naveli u općem opisu preko U Watch U8 pametnog sata možete kontrolirati sve pozive, slanje i primanje, poruke, te dobivati obavijesti odnosno notifikacije sa pametnog telefona, koje će se isto tako pojaviti na zaslonu vašeg pametnog sata. Glazbu i kameru također možete koristiti na vašem malom čudu tehnologije kojeg nosite na ruci. Imate pravo čak i zametnuti svoj pametni telefon negdje ispod kreveta ili jastuka. Pronaći će ga vaš smartwatch i to samo dodirom na jednu tipku koja izaziva javljanje vašeg telefona. Vodootporan je, a ekran se izlistom pojavljuje u četiri različite kombinacije zaslona osjetljivog, naravno da dodir. Remen je od gumirane plastike kojeg su već brojni korisnici okarakterizirali kao vrlo ugodan za nošenje na ruci.

Idemo prema još jednom smartwatchu iz generacije vrlo funkcionalnih i kvalitetnih, a ne pretjerano skupih uređaja. HOME SMW 16, također je pametni sat za svačiji džep ili da budemo slikovitiji, po cijeni je to sat za svačiju ruku. Sa 32 MB radne memorije i rezolucijom 240 x 240, ovaj sat već je omiljen među ljubiteljima i korisnicima sličnih proizvoda. Posjeduje utor  za microSD karticu čija memorija ne smije premašiti 32 GB što je sasvim dovoljno za jedan takav uređaj. U ovom modelu je integrirana kamera od 0,3 Mpixela, te mikrofon. Vrlo je elegantan i jednostavan, spojiv kao i svi ostali Bluetoothom na bilo koju vrstu vašeg mobilnog telefona. Svakako primjerak kojeg morate oprobati, a želite za početak ili za stalno sat koji nećete previše platiti, a poslužit će svim zadanim svrhama zbog kojega ga želite imati.

HOME SMW 16

HOME SMW 16

Idemo sad na jedan soficiticirani primjerak u kojeg ćete se zaljubiti na prvi pogled i sigurno pokušati pronaći rješenje za nabavku istog. To je sportski primjerak Samsung R760 Gear S3. Zaista je ovaj pametni sat vrhunac kontrole i moći upravljanja, s nizom dorada i poboljšanja funkcija koje ste možda već negdje vidjeli ili isprobali. S GPS navigacijom. Dimenzijama pripada skupini velikih satova, pa se tako Samsung jednostavno otisnuo kao podjeli na muške i ženske. Vrlo jednostavno objašnjeno, S2 bi mogao sve više pripadati ženskoj, a S3 SA 46 mm promjera postati omiljeni izbor muške populacije. Remen je kožni, a kućište fantastično metalno polirano. I to u oba modela. Frontier i Classic.

Samsung R760 Gear S3

Zaslon se zakreće i ne ostavlja ravnodušnima sve ljubitelje mogućnosti svjetla. Dva su gumba za upravljanje pametnim telefonima. Baterija od 380 mAh je fantastično izdržljiva, otprilike može trajati i 4 dana. Od dodataka sadrži mjerače brzine i otkucaja srca, sadrži ogroman broj fantastičnih aplikacija. Još jednom ćemo napomenuti zaslon sa ambijentalnim svjetlom i 16 milijuna boja, te zaštitu od vode i prašine u svakom trenutku. Veliki tehnološki iskorak kojeg morate razgledati. Jednim dodirom aktivira alarm za hitne slučajeve. Sadrži 4 GB memorije i 768 MB RAM-a. Težak je tek 62 grama. Prati podatke o atmosferskom tlaku i nadomorskoj visini.

Garmin Vivoactive smo jednostavno morali odabrati u ovom predstavljanju. Kućište je veličine 43.8 x 38.5 x 8 mm, a ugodan za nošenje na ruci sa svojih tek 38 grama težine. Vodootporan je do 50 metara dubine što znači da ga ne morate skidati s ruke na svom omiljenom ljetovanju, plivanju i kupanju. Zaslon odgovara i sunčevoj svjetlosti, te sadrži MIP memoriju. Zaslon je pikseliziran na konačnih 205 x 148 piksela, naravno u boji. Memorija ugrađena u ovaj model podržava 7 različitih mjernih aktivnosti, a podatke možete iščitati nakon punih 14 dana. Način rada je GPS, a trajanje i do 10 sati. Izdvajamo Face it alat za stvaranje samog izgleda sata. Izračunava sve vrijednosti vježbanja u zatvorenim prostorima. Sve notifikacije s pametnog telefona ogledaju se i na ovom smartwatchu. Podržava Android, IOS i Windows sustav. Prati vas mjerenjem vremena vašeg odmora i spavanja i sve se zasniva na savršenim digitalnim podacima. Razne su funkcije mjerenja plivačkih i rekreativnih treninga. Kvaliteta se ogleda u kemijski čvrstom staklu. Fantastičan primjerak.

Garmin Vivoactive

Predstavljamo još jedan koji vas može privući samo nazivom modela. Smartwatch Elegant, za Android i IOS, visokokvalitetnog ekrana 1.55 TFT. Korisnici ističu njegovu udobnost. Sadrži 128 MB radne memorije i ima ugrađenu kameru omogućenu za snimanje 640 x 480. Posjeduje utore za MicroSIM i MicroSD karticu, podržava nekoliko frekvencija od kojih izdvajamo onu od 1900 Mhz. Na njemu koristite sve društvene mreže s primljenim obavijestima. Tu su radio, kalendar, budilica. Težak je lijepih i ugodnih 56 grama. Mikrofon i zvučnik ugrađeni su na sat i pomoću njega možete razgovarati. Spojivost preko Bluethoota, brza i efikasna. Ne zaboravimo bateriju kapaciteta 380 mAh.

Zaista vam je svijet na dohvat ruke. Ali samo u slučaju ako na ruci nosite – pametni sat.