Najzanimljiviji smartphone koncepti u 2017. godini | ITRevolucija
Najzanimljiviji smartphone koncepti u 2017. godini Najzanimljiviji smartphone koncepti u 2017. godini
U svijetu Apple uređaja koncepti su već dobro poznat pojam, te mnogi dizajneri redovno pokušavaju što tačnije predvidjeti konačni izgled nove generacije uređaja. U... Najzanimljiviji smartphone koncepti u 2017. godini

U svijetu Apple uređaja koncepti su već dobro poznat pojam, te mnogi dizajneri redovno pokušavaju što tačnije predvidjeti konačni izgled nove generacije uređaja. U svojim naporima dizajneri često uspiju izroditi potpuno nove funkcije i zanimljive pristupe korištenju uređaja. Pri dizajniranju koncepata da se primijetiti što strastveni fanovi proizvođača u pitanju zapravo žele da vide u narednoj generaciji mobitela.

U međuvremenu, koncepti su stigli i na Android platformu i trenutačno se može pronaći mnogo zanimljivih ideja i dizajnerskih koncepata najpopularnijih Android uređaja. Izabrali smo najzanimljivije ideje i sačinili sljedeću listu:

Savitljivi Xiaomi smartphone

Savitljivi Xiaomi smartphone

 

Bezel less (bezrubni) ZTE Nubia smartphone

Bezel less (bezrubni) ZTE Nubia smartphone

Bezel less ZTE Nubia smartphone

 

Sharp Corner R – Zakrivljeni smartphone bez ivica

Sharp Corner R

 

Izgleda gotovo kao Mi Mix uz opasku ne baš estetski dopadljivog izgleda kontrolnih tipki u donjem dijelu uređaja.

Sljedeći LeEco smartphone?

LeEco smartphone

 

Internetom kruži interesantan futuristički koncept LeEco smartphone-a. Izgledom nalikuje Galaxy S7 Edge te kao i kod njega ekran prelazi preko rubova prednjeg dijela uređaja.

Sklopivi Samsungov smartphone

Samsung je već predstavio prototip mobitela sa fleksibilnim ekranom na CES-u 2013. godine. Nažalost, tehnologija još nije došla do kupaca i iskreno, većina sklopivih mobilnih telefona izgleda smiješno i ne odveć korisno. Dizajner Chesky Wong je dizajnirao sklopivi mobitel koji kada se u potpunosti rasklopi može biti korišten kao tablet. Smartphone se također može spojiti s odvojivom tastaturom i tako postaje laptop.

Sklopivi Samsungov smartphone Sklopivi smartphone Samsungov sklopivi smartphone

Microsoft Surface telefon

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Microsoft nakon uspjeha sa SurfaceBook i tabletima ponovo se usuditi krenuti u osvajanje tržišta mobilnih telefona. SurfacePhone koji bi radio na Androidu bi bio veoma zanimljiv uređaj a sudeći prema povećanom interesu Microsofta za Linux i imajući na umu novog izvršnog direktora kompanije, sve je moguće!

Microsoft Surface telefon

Iphone 8 i iPhone 8 Pro

Nakon što je Xiaomi Mi Mix postavio novi rekord odnosa površine ekrana i ukupne površine prednjice uređaja (Screen to body ratio), Apple fanovi žele novi iPhone da bude u potpunosti bez rubova. Hoće li to biti tehnički izvodivo, ostaje da vidimo.

Iphone 8

 

Mnogi proizvođači predstavljaju uređaje u različitim bojama, te ne bi bilo začuđujuće da se i Apple pridruži, a novi iPhone bi trebao imati i dvostruku stražnju kameru već viđenu kod mnoštva brendova.

iPhone 8 Pro

Ne nužno realističan ali jedan od koncepata je iPhone 8 Pro ukombiniran sa Apple olovkom iz iPad Pro tableta.

iPad Pro tablet