Top 20 Najkorisnijih Android Aplikacija u 2017 | ITRevolucija
ITRevolucija novosti: Najkorisnije Android aplikacije u 2017. ITRevolucija novosti: Najkorisnije Android aplikacije u 2017.
Stalno rastuća Google Play Trgovina za aplikacije je pretrpana sa aplikacijama koje nikada ne prestaju gurati granice za bolje korisničko iskustvo. Postoje stotine hiljada... ITRevolucija novosti: Najkorisnije Android aplikacije u 2017.

Stalno rastuća Google Play Trgovina za aplikacije je pretrpana sa aplikacijama koje nikada ne prestaju gurati granice za bolje korisničko iskustvo. Postoje stotine hiljada ovakvih aplikacija, čak su zapravo dostigle i milionsku cifru, ali nisu sve favoriti korisnika.

Za svaku kategoriju postoje hiljade izbora, ali mi ćemo izabrati najkorisnije android aplikacije za vas. Suzili smo taj izbor na listu od 20 aplikacija koje su najkorisnije po našem mišljenju, uz to na listi se nalaze besplatne aplikacije za android. Napravili smo nekoliko glavnih kategorija, uglavnom sigurnost, backup, kumunikacije, web pretraživači i zabava. Na taj način možete pregledati kategorije i tamo naći aplikacije za kojim tragate.

Ako imate druge aplikacije za Android koje bi željeli preporučiti, slobodno nam pišite u komentarima ili nas kontaktirajte. Da ne dužimo dalje, ovo su najkorisnije Android aplikacije koje jednostavno morate imati na vašem mobitelu.

Sigurnost

AVG Antivirus

AVG Antivirus spada u kategoriju besplatne aplikacije za Android. Nudi mnogo opcija kako bi osigurali vaš Android mobitel od virusa, malware infekcija i drugih prijetnji.

Ako omogućite Find/Locate opciju, veoma lako možete osigurati vaš mobitel od krađe. Preko ove aplikacije će se mobitel konektovati na Google Maps i konstanto dijeliti lokaciju. Među druge opcije spadaju task killeri kako bi se oslobodila memorija, načini zaključavanja zaslona za privatnost i raspored skeniranja.

AVG Antivirus

besplatne aplikacije za android

Backup

Go Backup

Go Backup je sve-u-jednom aplikacija koja će napraviti sigurnosnu kopiju vaših podataka. Može spasiti kopiju vaših kontakta, poruka i zapisa poziva. Isto tako može napraviti listu instaliranih aplikacija na vašoj SD kartici. Veoma lako možete odabrati za koje podatke želite da se napravi sigurnosna kopija ili da odaberete opciju da se to odradi za sve. Definitivno spada u kategoriju najkorisnije android aplikacije.

Go Backup

najkorisnije android aplikacije

Komunikacije

Facebook

Facebook za Android je službena Facebook aplikacija koja vam omogućuje komunikaciju sa vašim prijateljima, porodicom i klijentima izravno sa mobitela. Uz pomoć Facebook aplikacije možete slati poruke svima na vašoj listi prijatelja u bilo koje doba, a možete ostvariti i komunikaciju u stvarnom vremenu. Facebook spada u besplatne aplikacije za android.

Aplikacija također nudi opciju ažuriranja vaših statusa i slika. Također će se sinhronizovati sa vašim telefonskim kontaktima i prikazati Facebook prijatelje u listi kontakta.

facebook

besplatne aplikacije za android

Twitter

Možete tweetati direktno sa Android mobitela i ažurirati vaš status momentalno. Pratite vaše prijatelje i pogledajte šta se dešava sa njima.

Među druge opcije spadaju Tweets, Retweets, Follow opcija, dijeljenje veza i slika i slanje direktnih poruka vašim pratiocima.

Twitter

besplatne aplikacije za android

XDA

XDA je Android aplikacija koja je namijenjena za razvoj Androida, ali i za ljubitelje istog. XDA je u suštini forum na kojem Android developeri razvijaju ROM-ove i dijele određena podešavanja za Android platformu. XDA za Android je način preko kojeg možete komunicirati s tim developerima. Možete postavljati pitanja i dijeliti njihove odgovore, ili jednostavno razgovarati o vašim najdražim aplikacijama. Ukoliko želite nešto više naućiti o rootanju, pravljenju ROM-ova za Vašeg android ljubimca onda Vam XDA mora biti na vrhu liste za najkorisnije android aplikacije.

XDA

najkorisnije android aplikacije

Viber

Viber spada među najkorisnije Android aplikacije jer vam omogućuje besplatne poruke, pozive, a od nedavno i video pozive prema ljudima koji također koriste ovu aplikaciju, uz to spada među besplatne aplikacije za android.

Sve dok oba mobitela imaju Viber i podatkovnu vezu ili Wi-Fi konekciju, možete ostvariti besplatne pozive i slati besplatne poruke. Također možete dijeliti vaše omiljene fotografije i video zapise besplatno.

Viber

najkorisnije android aplikacije

Web pretraživači

Opera Mini

Opera Mini je jedan od najbržih i od najčešće korištenih web pretraživača za Android mobitele. Posjeduje jednostavan interfejs za korištenje i nudi opcije mobitel i desktop prikaza.

Također pomaže u štednji podataka ako koristite 3G mrežu uz pomoć jedinstvene tehnologije kompresije. Baš kao i Firefox i Chrome, posjeduje mogućnost otvaranja više kartica istovremeno.

Opera Mini

UC Browser

UC Browser je još jedan veoma brz web pretraživač. Osim toga, podržava multi-dodir i može prepoznati i vršiti navigaciju preko glasovnih naredbi. Jedino što trebate uraditi za to jeste instalirati Google Voice kako bi Voice Control opcija radila.

UC Browser koristi Cloud tehniku ubrzanja kako bi učitavao web stranice u trenu. Možete preuzimati podatke putem UC Browsera na velikim brzinama.

UC Browser

besplatne aplikacije za android

Dolphin Browser HD

Dolphin Browser HD je web pretraživač za Android bogat sa dodatnim opcijama. Nudi vam najnaprednije opcije i dodatke za integraciju kao nijedan drugi Android web pretraživač do sada. Među neke od opcija spadaju glasovna navigacija, upravljanje gestikulacijom, velika lista dodataka, brzo biranje, kartično pregledavanje i bočne trake.

Dolphin Browser HD

Alati

ROM Toolbox

ROM Toolbox je Android aplikacija koju morate imati ako je vaš uređaj rootovan. Nudi vam mnogo opcija da podesite vaš mobitel. U personalizaciji možete promijeniti sistemski font, preuzeti boot animacije i preuzeti ThemeChooser teme. U performansu možete podešavati vaše CPU klizače, urediti i podesiti build.prop, boostati vašu SD karticu i upravljati memorijom.

Također postoji opcija preuzimanja i instaliranja ROM-ova. Možete napraviti sigurnosnu ROM kopiju i očistiti Dtat/Cache/Dalvik Cache particije direktno sa ove aplikacije. Isto tako možete upravljati aplikacijama preko App Managera i pretraživati sistemske programe koristeći Root Browser.

ROM Toolbox

najkorisnije android aplikacije

Battery Defender – Battery Saver

Ova aplikacija spada u najkorisnije Android aplikacije kada je u pitanju štednja baterije. Uopšte nije složena kao druge aplikacije u ovoj kategoriji, kao npr. Juice Defender i Easy Battery Saver. Jednostavno vam nudi opciju da omogućite ili onemogućite štednju baterije i radi veoma dobro na bilo kojem mobitelu.

Ono što ova aplikacija u suštini radi jeste onemogućavanje nepotrebnih procesa i aplikacija koje rade u pozadini. Također će isključiti Wi-Fi vezu kada se mobitel ne koristi ili kada je zaslon isključen.

Battery Defender - Battery Saver

Google Reader

Google Reader za Android omogućuje da pročitate sve vijesti i dešavanja na jednom mjestu. Možete pronaći najnovije vijesti i postove iz popularnih blogova dodavanjem njihovih RSS Feedova u vaš Google Reader. Također će se sinhronizovati sa objavama tako da ćete ih moći čitati i na drugim uređajima.

Google Reader

besplatne aplikacije za android

Olive Office Premium

Olive Office Premium je besplatna Android aplikacija koja vam omogućuje čitanje i uređivanje dokumenata kao štu su Word, PPT i XLS fajlovi. Također možete čitati i PDF podatke. Mnoge druge aplikacije u ovoj kategoriji se trebaju plaćati, iako uglavnom nude iste opcije.

Olive Office Premium

besplatne aplikacije za android

Pokretači

GO Launcher

Go Launcher je jedan od najnaprednijih Android pokretača, nudeći vam detaljne opcije za prilagođavanje vašeg uređaja. Postoje hiljade plaćenih, kao i besplatnih tema, dodataka i widgeta dostupnih na ovoj aplikaciji.

GO Launcher

QQ Launcher

QQ Launcher je još jedan pokretač koji je napravljen da izgleda kao MIUI Launcher. Nedavno ažuriranje u QQ Launcheru uključuje podršku za teme, kao i mnoge druge opcije i widgete. Ovaj pokretač ima lijep i atraktivan izgled sa mnogo efekata koje možete izabrati.

QQ Launcher

Zabava

Music Paradise

Koristeći Music Paradise možete preuzeti besplatnu muziku izravno na vaš Android mobitel. Sve što treba da uradite jeste da pretražite željenu muziku ili albume i zatim je preuzmete.

Također posjeduje ugrađeni music player koji vam omogućuje slušanje preuzete muzike direktno na istom interfejsu. Možete slušati muziku dok preuzimate drugu na istom interfejsu.

Music Paradise

najkorisnije android aplikacije

Zedge

Zedge je popularna stranica za preuzimanje stvari za mobitele kao što su pozadine, melodije zvona, melodije obavijesti, Live pozadine i slično. Postoji oko 7.5 miliona besplatnih stavki  za preuzimanje u ovoj aplikaciji, a možete pregledati pozadine ili slušati audio primjerke prije preuzimanja.

Ako ste i vi sami kreatori aplikacija, možete se prijaviti i postaviti vaše aplikacije izravno sa Zedge aplikacije.

Zedge

najkorisnije android aplikacije

Mobile9

Mobile9 je veoma slična aplikacija kao Zedge, ali nudi mnogo više toga. Osim melodija i pozadina, ona ima opciju preuzimanja aplikacija, pokretača i tema za vaš mobitel. Sve što treba da uradite jeste da se registrujete i prijavite i spremni ste je koristiti. Ima ogromnu bazu za preuzimanje za gotovo bilo koji mobitel. Automatski će detektovati vaš mobitel i pokazati vam koje su stvari kompatabilne sa vašim uređajem.

Mobile9

najkorisnije android aplikacije

Fotografija

Instagram

Instagram je dostupan za Android i nalazi se u kategoriji besplatne aplikacije za android! Ova aplikacija vam omogućuje da primijenite različite filtere i efekte na fotografiju, prije nego što je podijelite s drugim Instagram korisnicima.

Najpopularnija opcija u ovoj aplikacije je mogućnost kreiranja fotografija sa Tilt-Shift efektom.

Instagram

besplatne aplikacije za android

Little Photo

Little Photo dodaje film efekte vašim fotografijama. Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija bogata s mnogim fiterima koje možete koristiti da uredite vaše fotografije. Sa preko 70 filtera i efekata možete stvoriti vlastiti stil kombinirajući različite filtere.

Little Photo