Najbolji pametni telefoni u 2017. godini | ITRevolucija
Najbolji pametni telefoni u 2017. godini | ITRevolucija Najbolji pametni telefoni u 2017. godini | ITRevolucija
Svi smo u potrazi za savršenim mobilnim telefonom. Pametni telefoni su nesumnjivo postali važan deo naše svakodnevice, ali nabavka savršenog smartphone telefona ipak jeste... Najbolji pametni telefoni u 2017. godini | ITRevolucija

Svi smo u potrazi za savršenim mobilnim telefonom. Pametni telefoni su nesumnjivo postali važan deo naše svakodnevice, ali nabavka savršenog smartphone telefona ipak jeste težak zadatak.

Evo par saveta na početku ove 2018. godine koji vam mogu pomoći u kupovini dobrog telefona koji bi možda bio savršen za vas.

Posle pažljivog razmatranja i detaljnog testiranja svakog smartphona, engleski inženjeri na kraju 2017. su izdvojili ovih pet modela sa najboljim performansama.

Možda vam ovi saveti pomognu da donesete odluku o kupovini smartphone telefona po vašem ukusu.

1. Samsung Galaxy S8 je najbolji Android telefon koji možete kupiti ovih dana

Za početnike – ima izuzetnu ergonomiju, neki tehničari misle da je on i najlepši mobilni telefon do sada, ima zakrivljen i zgodan oblik, podesan za šaku, a ekran privlači poglede.

Što se tiče kvaliteta kamere, tu je gotovo bez premca, a performanse su mu najbolje u njegovoj klasi. Ovaj telefon će potrajati u godinama koje dolaze. Ako ste naumili pametno da uložite, S8 je odličan izbor. Ono što smeta je cena, za neke nedostižnih 763e.

Galaxy S8 je čudo od telefona i s pravom nosi epitet najboljeg pametnog telefona koji ste mogli da kupite u Engleskoj tokom 2017. godine. Budite pažljivi, često proveravajte cene i pratite kada se novi telefoni pojave u radnjama jer će to svakako uticati na pad cene ovog sjajnog modela.

Karakteristike: čipset Snapdragon 835 firme Qualcomm, izgrađen je na bazi Samsungovog 10-nanometarskog procesa. Ostavlja više mesta za unapređenje optike kamere ili baterije, a štedljiviji je za 40 odsto u odnosu na prethodnike, što se potrošnje energije tiče; procesor 2.3GHZ, ekran 5.8in 2,560×1,440; kamera 12 megapixela; kapacitet 64GB; operativni sistem Android 7.

2. OnePlus 5T: Najbolja opcija ako želite telefon do 500 Eura

Cena krajem 2017.: 500e
Nema sumnje da je OnePlus 5T definitivno vrhunski telefon. U prodaju je pušten samo nekoliko meseci nakon što je na tržište izašao njegov prethodnik OnePlus 5 model.

Nudi neka neophodna, a suptilna poboljšanja od One Plus 5 modela. Što se tiče troškova, sve je isto kao i kod prethodnika, jedino novo je što je ova kompanija uspela da ugradi ekran “Amoled” edge-to edge, 6 inča, isti kao i kod Samsungovog Galay S8. Ima najsvežiji Qualcomm procesor koji odlično odrađuje funkcije, ugrađen čipset Snapdragon 835 i novu dvostruku kameru koja može da pravi fotografije sa vrlo malo svetla.

Uprkos rastu cena tokom 2017, OnePlus je povukao odličan potez na tržištu time što je napravio jedan od najpopularnijih modela (zaobljen telefon) a cena je ostala ista. Jednako je brz kao i oni preskupi modeli koji koštaju dva puta više, a njegov prekrasan novi izgled apsolutno zapanjuje. Kupite ovaj model ukoliko ne želite da potrošite gomilu novca za najnovije i najskuplje telefone. OnePlus 5 će vam dobro poslužiti za godine koje dolaze.

Karakteristike – procesor: 2.45 GHz Snapdragon 835; ekran: 6 in 2,160 x 1,080; kamera: 20 megapiksela, 16 megapiksela; kapacitet: 64 / 128GB; operativni sistem Android 7.1.

Sudeći po sajtovima čija je specijalnost otkup mobilnih telefona ( izvor ) cena mu neće opadati tokom prvih meseci 2018. godine i uvek ga možete prodati polovan.

3. Google Pixel 2: Pixel – savršen pametni telefon

Cena krajem 2017.: 700e
Google model druge generacije odličan je sam po sebi, ali kamera je ta koja zaista postavlja ove smartphone uređaje van svake konkurencije. Senzor od 12, 2 megapiksela na zadnjoj strani je superiorniji od fotoaparata na iPhone 8, Samsung Galaxy S8 ili od prošlogodišnjih modela smartfona, a pravi fenomenalne fotke. Ne sadrži dodatna sočiva poput modela Note 8, ali ako ste strastveni fotograf, Pixel 2 vas sigurno neće razočarati.

Pixel 2 je brz kao i svaki drugi uređaj opremljen čipsetom Snapdragon 835 i ima izvanredan vek trajanja baterije. Jedina nezgodna tačka je cena. Početna cena od 760 e za model od 64GB Pixel 2 je nedostupna za većinu ljudi, uprkos svojim performansama.

Da bude jasno, stručnjaci preporuču redovnu veličinu Pixel 2 u odnosu na XL model. Zašto? Zato što 2XL ima loš ugao za gledanje sadržaja na ekranu. Morate nagnuti telefon malo levo ili desno, a ekran stvara neku nijansu plave boje, teško je sa njega čitati tekst. Ekran treperi kada je uključeno automatsko osvetljenje koje je neopozivo.

Ključni podaci – procesor: 2.45 GHz Snapdragon 835; ekran: 5 in 1,920 x 1,080; kamera: 12,2 megapiksela; kapacitet: 64 / 128GB; operativni sistem Android 8.0.

4. Apple iPhone 8 Plus: veće je bolje


Cena krajem 2017.: 900 e

IPhone 8 i njegovi paketi modela Plus najskuplji su od svih iPhone modela (oznaka Plus se odnosi na njihovu dualnu kameru od 12 megapiksela). Normalan iPhone 8 nema dvojni senzor. Takođe ima bolji vek trajanja baterije nego nobičan IPhone što ga čini pouzdanim tokom dana.

Dalje, Apple je napravio nekoliko poboljšanja brzine telefona i sveukupnog kvaliteta, ali to i nije neki ogroman korak napred kao što se očekivalo od smartphona sledeće generacije. IPhone 8 Plus je, smatraju stručnjaci, za sad najbolji iPhone ikad napravljen, ali vlasnici iPhone 7 ipak ne bi trebalo da žure sa nadogradnjom sistema na model 8.

Spomenimo iPhone X. Zašto ga engleski IT inženjeri ne preporučuju? Zbog činjenice da koliko god on bio (verovatno) najbolji telefon na tržištu tokom 2017. godine, nikada nije jednostavno preporučiti pametni telefon po tako visokoj ceni. U želji da ovo bude koristan mali vodič, opšte mišljenje je da ne treba davati tri plate za bilo koji smartphone, bez obzira koliko je stvarno dobar.

Citiraćemo jednog IT tehničara:

“IPhone X jeste Appleov najbolji telefon, ima neverovatno dobar displej, preglednost, no nikako ga ne bismo preporučili u situaciji kada postoji bar deset drugiih modela telefona koji su jednako dobri (ako ne i bolji za neke performanse) a koštaju gotovo upola manje.”
Ključni podaci – procesor: Hexa-core Apple A11 Bionic; ekran: 5,5 u 1,920 x 1,080; kamera: dvostruka 12 megapiksela; kapacitet: 64GB / 256GB; operativni sistem: iOS 11

5. Moto G4 2016: povoljno rešenje za bilo koji kućni budžet

Cena krajem 2017.: 189 e
Pustite na stranu proračune i specifikacije smartphon uređaja, pripremite se za Moto G4 – snažniji je od originalnog modela treće generacije, a cena je za desetak evra viša. Zaista iznenađuje šta je Motorola uspela postići sa G4, dok su mu specifikacije skoro iste kao kod pametnih telefona koji su dvostruko skuplji.

Karakteristike: sadrži okta-core procesor 1.5GHz Qualcomm sa čipsetom Snapdragon 617, brži je od bilo kog drugog telefona među telefonima u ovom rasponu cena, a njegova 3.000 mAh baterija je strašno jaka i dugotrajna. Pod uslovom da ne marite za veličinu, Moto G4 je apsolutno remek-delo i više je nego nadogradnja u odnosu na treću generaciju Moto G.