Najbolje Slike Za Pozadinu Kompjutera 3D | ITRevolucija
Najbolje slike za pozadinu kompjutera Najbolje slike za pozadinu kompjutera
Sređivanje vašeg desktopa počinje odabirom dobre slike za kompjuter. Pronalazak dobrih pozadina za vaš računar nije teško, ali svi imaju različita mišljenja o određenim... Najbolje slike za pozadinu kompjutera

Sređivanje vašeg desktopa počinje odabirom dobre slike za kompjuter. Pronalazak dobrih pozadina za vaš računar nije teško, ali svi imaju različita mišljenja o određenim web stranicama koje su dobre za to. Na temelju statistika različitih korisnika, donosimo vam 5 stranica koje nude najbolje slike za pozadinu kompjutera.

1.) Wallbase

Wallbase

Wallbase je brzo postao jedna od najpopularnijih stranica koje nude slike za pozadinu kompjutera. Ova stranica ima veliku bazu slika, te vam omogućuje pretraživanje po ključnoj riječi, boji i popularnoj oznaci. Osim toga, posjeduje filter za samo slike visoke rezolucije, nudi izbor sličnih slika koje vam se sviđaju i mnogo toga. Također možete tražiti različite tipove slika, slike sigurne za posao, a čak i po željenom omjeru. Sve što trebate da uradite jeste da napravite profil i dobit ćete mogućnost da stavite sve ove filtere u sopstvene postavke. Nakon toga ih možete spasiti i nećete morati svaki put birati. Osim ovoga, možete se pretplatiti i na uploade drugih korisnika i spasiti listu koja ima vaše najdraže slike za kompjuter, koje možete preuzeti kasnije.

2.) InterfaceLift

InterfaceLift

InterfaceLift ima dugu i prepričanu reputaciju kao odlično mjesto za slike za kompjuter koje imaju bilo koje rezolucije, bilo kakve omjere, a čak i pozadine za postavke s više monitora. Gdje mnogi druge stranice sa pozadinama imaju pozadine različitih tipova, jačina ove stranice je u njenoj bogatoj bazi odličnih slika. Osim toga, svaka slika ima svoje informacije, a možete naći slike za kompjuter sa prekrasnim prirodnim krajolikom i vizurama koje čak možete koristiti i na svom uredskom računaru. InterfaceLift također nudi pozadine za mobitele različitih rezolucija i ima opciju filtriranja istih.

Pročitajte naš članak ukoliko vas zanimaju koje su to najbolje pozadinske slike za mobitel.

3.) SimpleDesktops

SimpleDesktops
Ako volite prirodu, fancy grafiku, filmske stilove ili 3D fantaziju, onda je SimpleDesktops prava stranica za vas. Ova stranica je specijalizirana za jednobojne pozadine sa jednostavnom grafikom i ukrasima koji će dekorisati vaš desktop, bez da vas ometaju od rada. Baza nije toliko velika kao kod drugih stranica koje imaju slike za kompjuter, ali pozadine su ovdje elegantne i zabavne za pregledavanje. Svaka pozadina ima zaslužnog dizajnera iza sebe, a možete poslati i svoju.

4.) DeviantArt

DeviantArt
Jačina ove stranice je u njenoj zajednici talentovanih umjetnika koji je zovu svojim domom. DeviantArt ima slike za pozadinu kompjutera i mobitela za sve interese. Važno je napomenuti da je DeviantArt daleko od stranice za slike za kompjuter. Umjesto toga nudi portofolio od hiljade različitih umjetnika i njihovih vrsta umjetnosti. Pozadine i slike za kompjuter su samo jedna od stvari koje možete pronaći ovdje, a naći ćete ih u izobilju. Morat će se baš potruditi da pronađete kategoriju pozadina koje želite. Kada uspijete imat ćete veliki izbor koje možete filtrirati. Prijavite se za besplatni korisnički račun na DeviantArt kako bi pratili umjetnike koji objavljuju radove koji vam se sviđaju, odložite ih za preuzimanje, i ostavljajte komentare ako želite.

5.) Digital Blasphemy

Digital Blasphemy

Stariji čitaoci će se možda sjetiti kad je Digital Blasphemy stigao na web kao jedno od mjesta na kojem možete skidati mnoge slike za kompjuter. Između ostalog, tu spadaju 3D, različite čudne umjetničke pozadine, fantazija, vanzemaljski svijet, misteriozne ruševine, izgubljene civilizacije, te ikonske sjajne gljive. Ova stranica je još uvijek živa i nudi tonu raskošnih novih radova koji se dnevno objavljuju. Ovdje se nalazi bogatstvo CG umjetnosti koja je tu već nekoliko godina, a sve su radovi talentovanih umjetnika. Mnoge slike za pozadinu kompjutera su besplatne, a ako se prijavite za članarinu (za početak $20 godišnje), ostvarit ćete pristup najnovijim pozadinama. Tu spadaju dual-monitor pozadine, pozadinske scene za vaš PlayStation 3, Chrome i Firefox teme i tona drugih pozadina za računare i mobitele visokih dimenzija. To su stvari koje nisu dostupne običnim korisnicima.