Najbolje Android Multiplayer igrice | ITRevolucija
Najbolje Android Multiplayer igrice | ITRevolucija Najbolje Android Multiplayer igrice | ITRevolucija
Igrice za Android telefone postaju sve bolje i bolje. Prije su to bile proste puzzle igre, gdje ste mogli pozvati prijatelje na fb da... Najbolje Android Multiplayer igrice | ITRevolucija

Igrice za Android telefone postaju sve bolje i bolje. Prije su to bile proste puzzle igre, gdje ste mogli pozvati prijatelje na fb da igrate zajedno. I kada se prije reklo da igrica ima multiplejer, mislilo se na mogućnost provjeravanja koji ste na rang listi u usporedbi sa ostalim igračima. Sada imate ogroman broj igrica kod kojih možete igrati coop vs botova, tj, prijatelji i vi protiv botova, ili PvP tj. igrač protiv igrača. Sada ako želite da se vaša igrica razlikuje od mora sličnih , neophodno je da barem ubacite multiplayer. U ovoj listi ćete vidjeti moj izbor  najboljih multiplayer igrica ove godine. Igrice nisu poredane po nekom specifičnom redoslijedu.

1. Modern Combat 5

Ako kojim slučajem više volite pucačine, tu je još jedan Gameloftov FPS koji sumnjivo podsjeća na serijal Call of Duty. Modern Combat 5: Blackout elegantna je pucačina u kojoj pored jako dobre kampanje za jednog igrača imate i opciju za dosta različitih modova za multiplayer. Dobra strana svega – igra nije zatrpana mikrotransakcijama. Loša strana – košta šest dolara.

2. Slither.io

Igrica Snake je  bila najpopularnija igrica kada je izašla na Nokiji 3310, a Slither.io je još bolji od nje. Slither. io radi na isti princip kao i njen prethodnik – počinjete kao mala zmija koja raste jedući hranu oko sebe, ali  dodatkom multiplayer opcije postala je mnogo zabavnija. Igra je naravno jednako zarazna kao što je uvijek bila.

3. Clash of Clans

Jedan od najvećih online fenomena  Clash of Clans igrica  je koju bi bio grijeh ne staviti na ovu listu. Radi se o strategiji za više igrača u kojoj gradite selo. To isto selo trebate  obraniti od drugih igrača koji rade istu stvar kao i vi. Tvorci igre su nedavno u  ubacili i klanske ratove, što je prema mnogim igračima uvelike poboljšalo već dobro razrađen multiplayer. Fazon  kod ove igre je to što je njen  free to play model vrlo nenametljiv. Ako želite, možete kupovati in-game valutu (kristale) te njom ubrzavati izgradnju zgrada. Ovo nipošto ne utiče  na dugoročni gameplay, dijelom i zbog toga što igrači do kristala mogu doći igranjem same igre. Clash of Clans je višeplatformska igra, što otprilike znači da ćete se moći susresti i s igračima koji ovu igru igraju na platformi iOS.

4. Clash Royale

Od ekipe koja je napravila Clash of Clans igru dolazi još jedna sjajna i zarazna igra po imenu Clash Royale. Na prvi pogled, igra je MOBA sa dva lejna koji stoje između vaše baze u dnu ekrana i protivničke na vrhu. Cilj svake trominutne partije je uništenje glavne protivničke kule, ili uništenje više pomoćnih kula nego što on to uradi vama. Kule uništavate aktivacijom borbenih karata koje mogu da budu mobovi (iz Clash of Clans univerzuma) ili napadačke ili odbrambene magije. Summonovani mobovi automatski idu na cilj u skladu sa unaprijed određenom ulogom: giganti, na primjer, imaju masivan HP, ali napadaju samo kule,a  ognorišu protivničke jedinice, dok, recimo, vitezovi uvek prvo jure protivnika. Resurs za izbacivanje karata je nekakav eliksir koji se automatski obnavlja – svaka karta ima eliksir cijenu u zavisnosti od potencije, a ruka” vam se stalno i nasumično nadopunjava kartama koje imate u špilu. Na drugi pogled, dakle, igra malo podsjeća na  Hearthstone…

Clash Royale je multiplayer igra , što znači da osim tutorijala u kome igrate protiv botova, sve dalje partije ćete igrati sa živim protivnikom. Pobjedama u mečevima vam povećava multiplayer rang, a dobijate i kovčege sa dodatnim kartama i zlatnicima za njihovu nadogradnju. Otvaranje svakog kovčega traje od nekoliko sekundi do nekoliko desetina sati, što možete ubrzati trošenjem kristala koji se kupuju za pravi novac. Sistem ne iritira jer vas ne ograničava u igranju, već samo vremenski u što se tiče nabavljanja novih karata i njihove nadogradnje.

Da biste bili uspješni u ovoj igri, morati  ćete naučiti prednosti i mane  svih karata, te iste strateški koristiti u toku bitke. Ukoliko napravite jedan pogrešan korak i odigrate jednu pogrešnu kartu, i možete izgubiti bitku. Zbog toga igrajte jako pametno i budite strpljivi.

5. Ultra Flow 2

UltraFlow 2 je prefektna minimalistička igra puzli u kojoj nemate bodova niti tajmera – sve se vrti oko spretnosti igrača. Cilj igre je da ubacite igru u gol, no možete pokušati samo onoliko puta koliko je to zapisano na loptici. Jedan pokušaj više, i sve pada u vodu!

Igra uključuje 180 besplatnih nivoa, kao i 180 nivoa koje možete otključati kupovinom unutar aplikacije.

6. Fading Light

U ovoj igri kontrolišete svijetleći kvadrat koji morate provesti kroz lavirint skupljajući svijetleće kristale i brinući se da se vaš kvadrat ne ugasi. Kontrole su slične Flappy Bird igri – morate kliknuti sa desne ili lijeve strane kvadrata kako bi ga pokretali. Naravno, svijetleći kristali se nalaze u mraku, a zidove lavirinta možete vidjeti samo uz pomoć svjetla vašeg kvadrata.

Tvorci se trude da stalno ažuriraju igru novim mogućnostima koje ju čine još zabavnijom. Takođe, postoji opcija da uključite ili isključite reklame (bez da morate platiti), kao i da odaberete koji tip reklama želite da se pokazuje u igri.

7. Asphalt Xtreme

Trik sa Asphalt: Xtreme igrom je u tome što nema  asfalta. Nema čvrste podloge, nema pravila, to je moto ove igre, kroz koju se vozi Gobi pustinjom, Egiptom, Tajlandom i drugim nevjerovatnim zemljama i predjelima. Na raspolaganju su ofroud  auti i trkačke mašine.

Sjajna stvar je što je podržano međusobno takmičenje igrača kroz online mod.

Ono što igra nudi :35 neobičnih vozila kao Monster Truck, Buggy, Muscle Car, SUV ili Kamioni . Pronađite svoj stil vožnje sa 7 Off-Road tipa automobila sa novim izazovima. Vozite najveće marke svijeta kao Jeep, Ford, Mercedes-Benz, Predator, Dodge, Chevrolet i druge licencirane Off-Road . Multiplejer mod u stvarnom vremenu – Online utrke sa 8 igrača istovremeno sa ludim  vožnjama  svako protiv svakoga. Cijeli svijet je vaša staza – Osjetite promijene na egzotičnim mjestima za utrke uključujući  pješčane dine, područja Nila, u šumi Phuket na  Thailandu, u industrijskim parkovima Stahlwerke u Detroitu itd. Prilagodite vaše vozilo vašim željama – promijenite stil auta kao i jačinu sa raznim dodacima.I još mnogo toga.

8. Hearthstone

Heartstone je besplatna igra zasnovana na igranju kartama, u kojoj svaki igrač koristi karte čudovišta i čarolija baziranih na Warcraft univerzumu u cilju eliminiranja protivnika u online bitkama. Svaki od devet heroja koliko ih je dostupno u igri ima vlastitu specijalnu mogućnost, te set karti specifičnih za njega.

Ova igra je bez sumnje najbolja besplatna igra sa kartama, a preuzeti je možete sa linka ispod.

9. Real Boxing

Real Boxing borilačka je igra koja od samog starta igračima daje do znanja da nije još jedna casual igra koju ćete obrisati za sedan dana. Nastoji to postići više nego solidnom grafikom, relativno kompleksnim sistemom borbe te širokim spektrom ponuđenih kozmetičkih izmjena na vašem poligonskom udaraču smrti. Igra takođe ima jako dobar mod za više igrača u kojem se, kao što ste i pretpostavili, borite sa protivnicima širom svijeta.

10. Dungeon Hunter 4

Dungeon Hunter 4 igra je koja mnogo toga, i pod mnogo mislimo na skoro sve, kopira iz Blizzardovog Diabla. Ono što je čini jedinstvenom i zabavnom je mod za više igrača u kojem možete igrati timski deathmatch, prolaziti  kroz kampanju ili zaigrati jednostavni PvP protiv jednog igrača. Naravno, zatrpana je već poznatim gameloftovskim mikrotransakcijama, ali to nipošto ne znači da u njoj ne možete uživati.

Sigurno nisam sve najbolje multiplejer igre za Android nabrojao, tako da slobodno vi u komentare napišite koje su po vama najbolje.