Led Color Backlit Tastatura Gaming | ITRevolucija
Led Color Backlit Tastatura Gaming | ITRevolucija Led Color Backlit Tastatura Gaming | ITRevolucija
Backlit Tastatura Gaming je tastatura kojoj su tipke osvijetljene kako bi se jasno vidjele u uslovima djelimičnog ili potpunog mraka. Backlit tastature su popularne... Led Color Backlit Tastatura Gaming | ITRevolucija

Backlit Tastatura Gaming je tastatura kojoj su tipke osvijetljene kako bi se jasno vidjele u uslovima djelimičnog ili potpunog mraka. Backlit tastature su popularne među gejmerima zbog toga što ih je zgodno koristiti u zamračenim sobama dok igramo igrice, a isto tako su tražene i zbog njihove estetike i funkcionalnosti.

U tradicionalnim backlit tastaturama prekidači imaju integrisane LED lampice u svakoj tipki. Svaka tipka je individualno osvijetljena, a u nekim slučajevima intenzitet i boja svake tipke se može kontrolisati nezavisno.

Eksterne LED lampice

Kod ovakvih tastatura nove generacije prekidači imaju transparente polikarbonske tipke i na taj način kroz njih prolazi osvjetljenje, tako je postavljeno da se osvjetljenje ravnomjerno širi iz tipke i na taj način mi jednako vidimo svaki dio tipke u mraku.

Kod nekih skupljih backlit tastatura isto tako umjesto LED lampica koriste se specijalna sočiva koja služe da jednako rasporede svjetlost kroz polikarbonske tipke tako da je raspodjela svjetlosti još ujednačenija.

E-3LUE EKM753 šarena mehanička tastatura sa pozadinskim osvjetljenjem

Ergonomski dizajn, čini ovu mehaničku tastaturu jako ugodnu za upotrebu. Puno je izdržljivija od onih naših klasičnih tastatura koje dobijemo uz računar budući da smo toliko fokusirani na kućište i komponente unutra da često zaboravimo jedan od isto bitnijih dijelova računara. Izdržljivija je upravo zbog mehaničkih prekidača koji su unutar nje. Ako ste ljubitelj igrica ili želite da vaš dio računara koji obrađuje slova bude veoma kvalitetan, ova tastatura će ispuniti te vaše želje. Ako ste mislili sebe počastiti nečim, sa ovom tastaturom nećete pogriješiti budući da ćete sigurno osjetiti razliku između te i one jeftine stare tastature koju ste dobili uz prvi računar.

Osobine:

Ergonomski dizajn koji je prilagođen vašim prstima i zglobovima je namijenjen ljudima koji rade na računaru jako dugo u toku dana ili igraju igrice. 12 multimedijalnih prečica na tastaturi se koristi pomoću  FN + F1-F12, i takođe onda možete uživati u muzici i zabavi lakše nego ikada prije. Ima 6 različitih svjetlosnih efekata i 10 LED modova za pozadinsko osvjetljenje, a isto tako i vi sami možete mijenjati ove efekte kako vi želite. Pritiskanjem FN+END mijenjate svjetlosne efekte, a pritiskanjem FN+INS mijenjate pozadinsko osvjetljenje. Ugrađeni profesionalni čip za gejming, koji je u stanju da reaguje nevjerovatnom brzinom pod vašom komandom. I budite sigurni da neće trajati samo par mjeseci. Metalni panel je veoma stabilan i izdržljiv pored svega još i lagan za održavanje tj. čišćenje. Ima na dnu specijalnu podlogu koja sprječava klizanje  i poboljšava stabilnost tastature tako da čak iako ste tip osobe koja agresivno kuca ili igra igrice vaša tastatura vam neće bježati već ćete se moći kompletno prepustiti onome što radite na računaru. Isto tako imaju i pomoćne nogare pomoću kojih možete namjestiti ugao pod kojim će biti tastatura i druge svoje zahtjeve možete zadovoljiti.

Tastaturu možete kupiti putem linka http://bit.ly/LED-Gaming-Tastatura  uz kupon kod ELE812 . U nastavku pogledajte tutorijal kako napraviti account i kako kupovati na cafago.