Leagoo M5 edge – Povoljni smartphone s odličnim kamerama ! (VIDEO) | ITRevolucija
Leagoo M5 edge – Povoljni smartphone s odličnim kamerama ! (VIDEO) | ITRevolucija Leagoo M5 edge – Povoljni smartphone s odličnim kamerama ! (VIDEO) | ITRevolucija
Povoljni telefoni odavno su prestali biti jeftine inačice znatno boljih i skupljih suparnika. Već dugi niz godina tržište se obogaćuje povoljnim malim divovima koji... Leagoo M5 edge – Povoljni smartphone s odličnim kamerama ! (VIDEO) | ITRevolucija

Povoljni telefoni odavno su prestali biti jeftine inačice znatno boljih i skupljih suparnika. Već dugi niz godina tržište se obogaćuje povoljnim malim divovima koji gotovo ni po čemu ne zaostaju za skupom i razvikanom konkurencijom. Leagoo M5 Edge jedan je od onih povoljnih telefona koji neće razočarati ni one zahtjevnije korisnike.

Već na prvi pogled zakrivljeni rubovi i ekran koji se proteže do samih rubova odaju dojam luksuza koji je donedavno bio rezerviran samo za flagship telefone. Na zadnjoj strani ovog pametnog telefona nalazi se čitač otiska prsta, a karakterizira ga i ekran napravljen pomoću IPS-OGS tehnologije. Svjetlina i kontrast ekrana nisu na najvišoj mogućoj razini, ali uzmemo li u obzir cijenu od 100 $ u popularnim svjetskim web prodavnicama, ekran je i više nego zadovoljavajući. Ovom prilikom se želimo zahvaliti MobitelShop-u što su nam ustupili Leagoo M5 Edge na testiranje. Uređaj u njihovoj ponudi možete pogledati na ovom linku, cijena sa garancijom od 12 mjeseci iznosi 219 KM.

Leagoo M5 edge pokreće Mediatekov MT6737 procesor koji u kombinaciji sa 2G RAM-a i video chipom MaliT720 MP2 omogućuje neometano igranje većine igara dostupnih na android tržištu. Li-Ion baterija od 2000 mAh-a koja dolazi uz Leagoo M5 edge, dovoljno je izdržljiva za 1 dan aktivnog korištenja.

Ako Leagoo M5 edge  i ima neki propust, proizvođač svakako nije štedio na kamerama koje su sigurno glavni aduti ovog pametnog telefona. Leagoo M5 edge s pravom se ponosi zadnjom kamerom od 13 Mp i prednjom kamerom od 8 Mp, rijetko koji telefon u njegovom cjenovnom rangu može se pohvaliti ovako kvalitetnim kamerama. Fotografije imaju dobar kontrast i zasićenost a boje su prirodne i jasne. Unutarnja memorija Leagoo-a M5 edge je 16 G, a micro SD karticom je proširiva do 128 G. Leagoo M5 edge dolazi sa OS Android Marshmellow 6.0.

Leagoo M5 edge pakovanje

Leagoo M5 edge upakovan je kao i većina telefona danas u kompaktnu kartonsku kutijicu. U kutijici ćete pronaći bateriju, punjač, micro USB kabel, slušalice, upute za upotrebu i nešto što je mnoge ugodno iznenadilo – silikonsku maskicu.

Dizajn

Ranije pametni telefoni nisu nudili mnogo u pogledu dizajna i izrade. 2016. stvari su promijenile na bolje pa danas imamo povoljne smartphone koji u tom segmentu pariraju onima poznatih marki u najvišem cjenovnom rangu. Leagoo M5 edge jedan je od onih telefona koji na prvi pogled djeluju dosta skuplji nego što jesu. Kućište je izrađeno od kvalitetne plastike a rubovi su metalni zbog čega djeluje otmjeno. Leagoo M5 edge dolazi u tri različite boje – crnoj, bijeloj i zlatnoj pa će svatko moći izabrati boju u skladu sa svojim preferencijama. Sa desne strane uređaja nalaze se tipka za podešavanje zvuka i tipka za uključivanje/isključivanje telefona. Micro USB i mikrofon smješteni su s donje strane telefona. Na vrhu telefona nalazi se ulaz za slušalice. Pri dnu zadnje strane telefona nalazi se izvrstan zvučnik, nešto više na zadnjoj strani nalaze se čitač otiska prsta, blic i 13 Mp kamera. Na prednjoj strani nalazi se 8 Mp selfie kamera i svjetlosni senzor. Na dnu prednje strane nalaze se tri kapacitivne tipke.

Ekran

Leagoo M5 edge ima 5-inčni IPS ekran sa HD rezolucijom. Gustoća je srednja – 294 piksela po inču. Ovo je 2,5 D zakrivljeni ekran izrađen od Gorilla Glass 4 multi-touch.

Leagoo M5 edge baterija

Ako ovaj telefon ima slabu tačku, onda je to baterija. 2000 mAh obično je premalo za one koji ne ispuštaju telefone iz ruke, ali je za prosječnog korisnika sasvim dovoljno. Dobra je vijest da je bateriju moguće izvaditi, pa će biti lagano naručiti novu ukoliko joj se znatno smanji životni vijek.

Kamere

Zvijezde Leagoo M5 edge telefona zasigurno su njegove kamere. Zadnja kamera od 13 Mp s dvostrukim blicem omogućuje odlične fotografije pri slabom svjetlu ili čak potpunom mraku. Fotografije snimljene pri dnevnom svjetlu izrazito su jasne, detalji su lako uočljivi a boje su prirodne.

Djevojke će vjerojatno zanimati prednja (selfie) kamera. Njena je rezolucija 8 Mp i u ovom cjenovnom rangu jedna je od najboljih na tržištu.

Zaključak

Može se zaključiti da je Leagoo M5 edge idealno rješenje za one koji žele povoljan telefon kojim mogu snimiti odlične slike. Onima kojima je trajanje baterije primarno za odabir pametnog telefona Leagoo M5 edge možda neće biti prvi izbor, ali oni koji se za njega odluče neće biti razočarani.