Kako Zaraditi Preko User Testing Stranice | ITRevolucija
Kako zaraditi preko User Testing stranice – ITRevolucija Kako zaraditi preko User Testing stranice – ITRevolucija
User Testing iskustva Kako zaraditi preko User Testing stranice? Saznajte u našoj recenziji ove stranice. U pitanju je jedan veoma jednostavan princip za zaradu. Ideja... Kako zaraditi preko User Testing stranice – ITRevolucija

User Testing iskustva

Kako zaraditi preko User Testing stranice? Saznajte u našoj recenziji ove stranice.

U pitanju je jedan veoma jednostavan princip za zaradu. Ideja je u tome da vi ili krajnji korisnik napravite testiranje/recenziju nečije web stranice. Vlasnici web stranice bi napravili video u kojem bi se nalazio i vaš snimak gdje vi govorite o stranici i o vašim utiscima. Nakon toga, bili bi isplaćeni od strane tog vlasnika. Testiranje ne traje duže od 20 minuta. Za svaki test će vam platiti $10. Također postoji još jedna vrsta kraćeg testa koji traje oko 3-5 minuta. Za taj test će vam platiti $3 po jednom. Postoje i oni koji traju duže, a za njih zarađujete i više novca, zavisno o dužini testiranja.

Odmah vam moramo naglasiti neke stvari. Nećete se moći obogatiti preko ove stranice. Nećete moći izgraditi neki tip održivog proslovanja preko ove stranice. Ali ova stranica nam se mnogo sviđa i sigurno možete zaraditi dodatnih dolara svaki mjesec.

User Testing iskustva

User Testing iskustva

Pozitivno

Iako za neka testiranja morate proći kroz upitnik, ovdje obično upitnik ima 2-5 pitanja. Dakle, ovako nećete izgubiti previše vremena samo da bi saznali da li ispunjavate uslove za testiranje. Znamo da je ovo najveća prednost u odnosu na stranice koji plaćaju za ankete. Tu obično započnete anketu i potrošite oko 15 minuta da bi na kraju saznali da se uopšte niste kvalificirali. To se ne dešava ovdje.

Bit ćete isplaćeni preko vašeg PayPal računa tačno 7 dana nakon što završite testiranje. Mnogi korisnici koriste ovu stranicu već preko godinu dana i navode kako nikad nisu zakasnili sa isplatom. Većina njih tvrdi kako su precizni gotovo u sekundu.

Kao što smo ranije to naveli, nećete se obogatiti uz pomoć ove stranice. U normalnim okolnostima možete zaraditi otprilike $50 mjesečno. To je sasvim dovoljno da zaradite sa strane za nešto na šta ne trošite previše vremena. Ako vam je ovo premal iznos, onda se nemojte obeshrabrivati, jer neki tvrde kako uspiju zaraditi do $200.

User Testing iskustva sa isplatom

User Testing iskustva sa isplatom

Negativno

Potrebno je dosta vremena da se naviknete na sam koncept testiranja. U početku nećete imati pojma šta radite. Poenta je u tome da samo nastavite pričati o tome šta vidite i kakva su vaša mišljenja o web stranici. Nakon 3 testa ćete se naviknuti i stvari će postati glatke.

Morate jako brzo kliktati na novi test, inače će ga neko drugi uzeti. Mnogi imaju ovu stranicu otvorenu u pozadini dok su na poslu. Kada je čuju da “zazvoni”, odmah je otvore i kliknu na test veoma brzo. Ponekad ćete dobiti poruku da ste završili količinu potrebnih testova. Ovo s vremena na vrijeme može biti loše, jer pomislite da ćete dobiti dodatnih $10, ali navići ćete se na to.

Podrška korisnicima

Podrška korisnicima

Ova web stranica ima i podršku korisnicima koja je dostupna pozivanjem besplatnog broja od 8:00 do 17:00 sati, od ponedjeljka do petka. Dakle, to nije problem za većinu korisnika. Također imaju i e-mail podršku koja ima veoma dobro vrijeme odziva.

Za koga je User Testing stranica namijenjena?

U biti za svakoga ko želi zaraditi nešto dodatnog novca mjesečno. Opet napominjemo da nećete zaraditi preveliko bogatstvo, već samo nešto sa strane.

Koliko User Testing košta?

Ništa ne košta da postanete tester. To je najbolja stvar. U pitanju je besplatna stranica.

Koliko User Testing košta?

Naše konačno mišljenje o User Testing stranici

Ovo je odlična stvar kako bi pokrili neke mjesečne troškove, članarine ili nešto slično, ili čak otišli na večeru ili u kino više puta mjesečno. Zapamtite da neće zamijeniti vaše standardne prihode, već samo obezbijediti nekoliko dodatnih dolara ili eura.

mišljenje o User Testing stranici

Ocjena: 8/10

Ukoliko vas opširnije zanima internet zarada, možete pročitati naš članak kako zaraditi na internetu.

 • Stefan

  Iz Bosne sam.Napravio sam nalog prije 7 dana i svkai put kada uradim survey sve ide dobro dok ne staivm da mi je lokacija other posto nikada nije ponudjena Bosna.Nakon toga mi kazu da nisam kvalifikovan.Da promijenim lokaciju da sam u US sta predlazes?

 • ITRevolucija

  Poštovani,
  državu možete promijeniti pomoću nekog VPN dodatka, npr https://hola.org/download.

 • Darijan Lima

  ne moze to u bosni