INSTAGRAM VIDEO: Kako snimati live na Instagramu | ITRevolucija
ITRevolucija saznaje: Kako snimati live na Instagramu ITRevolucija saznaje: Kako snimati live na Instagramu
Nedavno smo objavili vijest da je Instagram uveo Live-Stream opciju. U ovom tekstu Vam donosimo uputstvo kako snimati live na Instagramu. Kako snimati live... ITRevolucija saznaje: Kako snimati live na Instagramu

Nedavno smo objavili vijest da je Instagram uveo Live-Stream opciju. U ovom tekstu Vam donosimo uputstvo kako snimati live na Instagramu.

Kako snimati live na Instagramu i slati grupne poruke koje nestaju sa novim ažuriranjima?

Instagram u zadnje vrijeme radi sve što može kako bi bio jači od Snapchata, a dokaz toga su nove opcije u kojim Instagram korisnici sada mogu uživati.

Kompanija je objavila dvije nove dugo očekivane opcije. Prva opcija je tu za one koji su se pitali kako snimati live na Instagramu. Osim live opcije, postoji i opcija u kojoj poruke koje pošaljete nestaju, nešto slično kao kod Snapchata. Dakle, ako ste oduvijek htjeli slati poruke koje će nestati kao na Snapchatu, sada to i možete. Ako ste nekada htjeli snimati live video, sada možete.

Kako snimati live na Instagramu ?

Kako snimati live na Instagramu

Kako snimati live na Instagramu

Početak live snimanja je veoma jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da povučete prstom prema lijevo kako bi pristupili kamera funkciji. Prva opcija na dnu će biti “Live”. Odaberite tu opciju, a zatim dodirnite na tekst “Start Live Video”.

Budući da Instagram zna da želite izlaganje, reći će svim vašim pratiocima da uživo snimate. Na taj način mogu komunicirati sa vama i komentarisati vaš live video. U gornjem desnom uglu imate opciju da prekinete live video. Imajte na umu, sva live video snimanja će se odmah izbrisati nakon što završite emitiranje.

Napomena: Live video možda neće biti dostupan svima trenutno i još uvijek ga testira manji procenat korisnika prije nego što izvedu puno ažuriranje.

Veoma jednostavno pošaljite poruke koje nestaju

Veoma jednostavno pošaljite poruke koje nestaju

Kako bi poslali poruke koje će nestati, možete ih poslati ako prstom puvučete prema desno i izaberete kome ih šaljete. Drugi način je da jednostavno dodirnete ikonicu sa avionom od papira koja je locirana u gornjem desnom uglu i tako otvorite vaš Direct inbox. Osoba kojoj ćete slati poruku će sada imati oznaku sa plavim krugom.