Kako skinuti mp3 muziku sa YouTube na mobitel?? - ITRevolucija
Kako skinuti mp3 muziku sa YouTube na mobitel?? Kako skinuti mp3 muziku sa YouTube na mobitel??
YouTube je postao omiljena stranica svih zainteresiranih da slušaju ili pretražuju muziku. Youtube nudi nepreglednu količinu muzičkih spotova i pjesama za slušaoce. Međutim, Youtube... Kako skinuti mp3 muziku sa YouTube na mobitel??

YouTube je postao omiljena stranica svih zainteresiranih da slušaju ili pretražuju muziku. Youtube nudi nepreglednu količinu muzičkih spotova i pjesama za slušaoce.

Međutim, Youtube funkcionira jedino online, što znači da je za preslušavanje naših YouTube playlista potrebna uvijek aktivna internetska veza. Ali, što ako želimo sačuvati muziku na svoje mobitele u obliku mp3 datoteke koju onda možemo preslušavati bezbroj puta bez potrebe za internet vezom.

Na PlayStore imamo ponuđeno mnoštvo aplikacija koje nude opcije snimanja mp3 pjesama iz YouTube muzičkih videa, no većina ih predstavlja jeftini adware ili čak i malware u nekim slučajevima. Dvije najbolje aplikacije za ovu namjenu su  Dentex YouTube downloaderi i Videoder.

Ovdje ćemo opisati kako instalirati i koristiti Videoder. Prije svega, potrebno je aplikaciju skinuti klikom na link. Otvara nam se zvanična webstranica Videodera.

Stranica za download

Stranica za download

Prvi korak u instalaciji je skidanje .apk datoteke.

KORAK 1: Download .apk fajla

KORAK 1: Download .apk fajla

 

Ako vas browser upozori da skidate datoteku koja nije sa PlayStore, ignorirajte upozorenje jer skidate sa zvanične stranice.

KORAK 2: Praćenje toka skidanja

KORAK 2: Praćenje toka skidanja

 

Pratite tok skidanja u traci obavijesti i po završetku kliknite na naziv datoteke za početak procesa instalacije.

KORAK 3: Postavke

KORAK 3: Postavke

Ukoliko vam se pojavi iskočni prozor kao na slici iznad, kliknite Settings/Postavke.

KORAK 4: Uključivanje nepoznatih izvora

KORAK 4: Uključivanje nepoznatih izvora

Zatim kao na slici iznad potrebno je u Postavke > Sigurnost uključiti nepoznate izvore. Nakon čega kreće instalacija aplikacije.

Upotreba Videoder aplikacije

Otvaranjem aplikacije čeka nas jednostavan početni ekran sa tražilicom na samom vrhu.

Videoder pocetni prikaz

Videoder pocetni prikaz

Jednostavnim unošenjem pjesme ili pjevača u tražilicu aplikacija odmah vrši pretragu, daje sugestije te čuva već tražene pojomove.

Tražilica

Tražilica

Nakon pretrage dovoljno je kliknuti na na naziv pjesme koja nam se onda otvara. Možemo izbarati skidanje video ili audio datoteke. Kao što je prikazano na slici ispod izabirom MP3 160 kbps, počinje se skidati izabrana pjemsa u MP3 formatu te se sprema u memoriju uređaja.

Izbor vrste downloada

Izbor vrste downloada