Kako povezati računar i mobilni telefon, bez USB kablova? donosimo vam 5 najboljih Android aplikacija za prijenos podataka
Kako povezati računar i mobilni telefon, bez USB kablova? donosimo vam 5 najboljih Android aplikacija za prijenos podataka Kako povezati računar i mobilni telefon, bez USB kablova? donosimo vam 5 najboljih Android aplikacija za prijenos podataka
Jedna od češćih stvari koja je potrebna korisnicima mobilnih telefona i tableta je prijenos podataka na desktop računar. Nekada je potrebno prebaciti fotografiju ili... Kako povezati računar i mobilni telefon, bez USB kablova? donosimo vam 5 najboljih Android aplikacija za prijenos podataka

Jedna od češćih stvari koja je potrebna korisnicima mobilnih telefona i tableta je prijenos podataka na desktop računar. Nekada je potrebno prebaciti fotografiju ili pjesmu, ponekad se radi o dokumentu, prezentaciji ili nekom drugom obliku datoteke. Postoji nekoliko načina za prijenos podataka sa Androida na PC (i obrnuto) i ovdje ćemo navesti neke od njih:

 

AirDroid 

[Cijena: Besplatan]

 

AirDroid je jedan od najpopularnijih načina za pristup vašem Android uređaju sa desktop računara. S ovom aplikacijom možete slati/primat SMS poruke, vidjeti obavještenja i trenutno se testira upotreba WhatsApp. WeChata itd. (potreban root). Između ostalog, ova aplikaciju nudi mogućnost prijenosa datoteka sa računara na mobitel i obrnuto te čak nije potrebno da se uređaji nalaze na specifičnoj mreži.

Skinite AirDroid ovdje

 

 

Cloud pohrana (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box.com…)

[Cijena: Varira]

 

 

Jedan od najboljih načina za manipulaciju datotekama je pohrana u oblak (Cloud Storage). Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box.com i mnogi ostali nude sinkronizaciju između vuše uređaja i oblaka te također integraciju sa desktop računarom. Tako možete datotekama dodanih s mobitela pristupati iz web pretraživača ili ih preuzeti na desktop računar za kasniju upotrebu. Također možete uploadati datoteke s PC-a te im pristupiti s mobilnog uređaja. Upload može zahtijevati više vremena, ali kad ih jednom pohranite u oblak, datoteke su vam uvijek dostupne s bilo kojeg uređaja.

 

 

Pushbullet

[Cijena: Besplatan / $4.99 mjesečno / $39.99 godišnje]

 

Pushbullet uz AirDroid se smatra među najboljim aplikacijama za ovu namjenu. Može slati/primati SMS poruke sa računara kao i druge korisne stvari kao što je npr. kopiranje linka na Androidu i lijepljenje istoga na desktop računaru, pregled obavihesti i prijenos podataka. Kao i AirDroid može se povezati na PC neovisno na kojoj se mreži nalaze uređaji te se sinkronizacija može obavljati s bilo kojeg mjesta. Također posjeduje Chrome ekstenziju za lakšu upotrebu. Mnoge opcije nudi besplatno a za zahtjevnije korisnike dostupna je plaćena verzija.

Skinite Pushbullet ovdje

 

 

Solid Explorer

[Cijena: Besplatan / $2,99]

 

Solid Explorer je među najboljim aplikacijama za manipulaciju datotekama na Android platformi. Pored pristupa lokalnim datotekama dolazi sa FTP, SFTP, WebDav i SMB/CIFS protokolima za spajanje na internet i preuzimanje raznih datoteka. Također podržava pohranu u oblak, Chromecast i mnogo drugih stvari. Besplatan je za isprobavanje a puna verzija košta 2.99$.

Skinite Solid Explorer ovdje


Sync by BitTorrent

[Cijena: Besplatan ]

 

Sync by BitTorrent je aplikaciju koju bi oni koji su zabrinuti za sigurnost trebali definitivno probati. Sync omogućuje uparivanje uređaja sa računarom bez upotrebe oblaka ili bilo čega drugog te omogućuje direktan prijenos podataka između vaših uređaja. Ima neke veoma kvalitetne opcije kao što su automatski backup kamere i povezivanje uređaja bez posrednika. Možete prebaciti neograničen broj datoteka čime desktop računar pretvarate u vaš lični server. Aplikacija je u potpunosti besplatna.

Skinite Sync ovdje