Google AdSense zarada i savjeti za optimizaciju oglasa | ITRevolucija
Kako povećati vašu Google AdSense zaradu? Kako povećati vašu Google AdSense zaradu?
Google adsense zarada sajtom je jako popularan način zarade za sve koji posijeduju sopstveni sajt. Nedavno nas je jedan od naših korisnika pitao da... Kako povećati vašu Google AdSense zaradu?

Google adsense zarada sajtom je jako popularan način zarade za sve koji posijeduju sopstveni sajt. Nedavno nas je jedan od naših korisnika pitao da podijelimo neke savjete za optimizaciju AdSense oglasa za korisnike WordPressa. U ovom tekstu podijelit ćemo s vama savjete kako možete povećati vašu AdSense zaradu, dati vam listu nekih odlično optimiziranih WordPress stranica, i podijeliti s vama listu dodataka koji će vam pomoći povećati vašu AdSense zaradu.
Zvuči odlično? Krenimo.

Google adsense zarada

Što je AdSense i kako funkcionira?

Google AdSense je Googleova oglašivačka mreža koja bloggerima i vlasnicima web stranice pruža priliku da zarade novac prikazujući tekst, slike, video i ostale interaktivne oglase na svojim web stranicama. Ovi oglasi su ciljani s obzirom na sadržaj stranice i njezine posjetitelje.
AdSense oglasi su cost-per-click (CPC) što znači da ste plaćeni svaki put kada netko klikne na oglas na vašoj web stranici. Količina novca koju dobijete po kliku ovisi o sadržaju oglasa i demografskim karakteristikama korisnika.
Znači, možete imati 10 klikova na vaše oglase gdje jedan od njih može vrijediti $6 dok ostali vrijede samo $0.20.
Sve ovisi o demografiji korisnika i sadržaju stranice. Na primjer promet iz zemalja prve klase (SAD, U.K., Australija i Kanada) obično ima puno veći CPC od prometa iz zemalja treće klase.

Ovdje su faktori koji utječu na sveukupnu AdSense zaradu:

  • Veličina oglasa
  • Pozicija oglasa
  • Kvaliteta prometa

Pogledajmo koja veličina i pozicija AdSense oglasa ima najbolje performanse.

Najbolje veličine i pozicije AdSense oglasa

Budući da znamo da Google AdSense zarada ovisi o tome kakvu interakciju korisnici imaju sa oglasima na vašoj web stranici, strateško postavljanje oglasa je presudno za povećavanje vaše AdSense zarade.

Po našem iskustvu, AdSense veličine koje najbolje odgovaraju su:

  • 336 x 280 ( veliki pravougaonik)
  • 300 x 250
  • 728 x 90
  • 160 x 600

Primjetite da su ovo prilično veliki oglasi, pa su tako unaprijed istaknuti. Područja na koja bi ih obično postavili također trebaju biti istaknuta.
Idealna pozicije za oglase su zaglavlje vaše stranice, poviše sadržaja, između sadržaja i nakon članka sadržaja.
Oglasi u području pokraj sadržaja rijetko imaju dobar postotak klikova (CTR – Click Through rate), stoga ih nastojimo izbjegavati.
Općenito pravilo je da trebate postaviti barem jednu oglasnu jedinicu prije prijeloma vaše web stranice. Područje prije prijeloma je vidljivo korisnicima kada dođu na vaš web bez potrebe za pomicanjem (scrollanjem) stranice.

Postoji nekoliko pozicija AdSense oglasa koji apsolutno trebate izbjegavati pod svaku cijenu jer mogu rezultirati brisanjem vašeg korisničkog računa.
Lebdeći oglasi – Neki izdavači koriste lebdeće sidebar widgete ili lebdeće podnožje da bi prikazivali oglase koji se pomiču za korisnicima. Vidjeli smo ljude čiji je AdSense account suspendiran zbog ovoga, stoga ne preporučujemo ovakvo pozicioniranje oglasa.
Iskočni (popup) oglasi – Također smo vidjeli ljude koji prikazuju svoje AdSense oglase unutar skočnog prozora. Ovo je također protiv pravila korištenja Adsense, pa bi ovo trebali izbjegavati.
Oglasi iznad obilježavanja stranica – Jedan od najbolji mjesta za izazivanje slučajnih klikova je iznad obilježavanja stranica. Primili smo upozorenje iz Googla u vezi ovoga i napravili smo brzu promjenu da bi spriječili da naš korisnički račun bude suspendiran.
Također, što god radite, NEMOJTE klikati na vlastite oglase. Zato što je to siguran način da suspendirate vaše Google račun.
Uz sve navedeno, pogledajmo najbolje Google Adsense dodatke za WordPress koji vam mogu pomoći povećati vašu AdSense zaradu.

Upravljanje i umetanje AdSense oglasa u WordPress

Najbolji način za upravljanje oglasima u WordPressu je korištenje dodatka za upravljanje oglasima. Ovi dodaci vam omogućavaju da umetnete i upravljate vašim oglasim sa jednog mjesta bez pisanja ikakvog koda.
Ovo su neki WordPress dodaci za optimizaciju vaših AdSense oglasa.

1. Insert Post Ads

U prijevodu umetanje oglasa u postove, kao što samo ime predlaže, Insert Post Ads je besplatni dodatak koji vam omogućava da jednostavno umetnete oglase unutar vaših WordPress blog postova. Dodatak omogućava postavljanje vaših oglasa između pasusa i na taj način može da se značajno poveća vaša Google Adsense zarada.

Ovaj dodatak se veoma lagano koristi i ne zahtjeva nikakve komplicirane postavke. Jednostavno izradite novu oglasnu jedinicu i zalijepite kod AdSense oglasa. Odaberete gdje želite da se vaš oglas pojavljuje, npr. Poslije prvog pasusa i objavite oglasnu jedinicu. To je sve, dodatak će automatski početi prikazivati oglas u vašim postovima.

2. Adsanity

adsanity

Adsanity je premium WordPress dodatak za prikladno upravljanje oglasima na vašoj WordPress stranici. Funkcionira sa svim oglasnim platformama uključujući Google AdSense. Možete jednostavno izraditi u umetnuti oglase u vašu WordPress stranicu i upravljati svim oglasnim jedinicama iz vašeg WordPress upravljačkog područja.
Možete izraditi grupe oglasa i prikazivati oglase na rotirajućoj bazi. Također možete prikazivati oglase koristeći „drag and drop“ WordPress widgete.

3. OIO Publisher

OIO Publisher

OIO Publisher je još jedan alat za upravljanje oglasima dostupan za WordPress. Veoma jednostavan za korištenje i pruža jednostavan način za upravljanje i umetanje AdSense oglasa u vašu WordPress stranicu. Možete napraviti oglasne zone za različite oglasne jedinice i koristiti gumbe i widgete za dodavanja oglasa na vašu stranicu. OIO Publisher također nudi statistike za vaše oglasne jedinice.

Ovi dodaci rade sa svim WordPress predlošcima, i preporučujemo da ih koristite za pozicioniranje vaših oglasa.

Ako planirate pokrenuti novu web stranicu, razmislite o korištenju nekih WordPress tema optimiziranih za AdSense oglase.