Kako instalirati Viber na Mobitel i PC ? (SLIKE) | ITRevolucija
Kako instalirati Viber na Mobitel i PC ? (SLIKE) | ITRevolucija Kako instalirati Viber na Mobitel i PC ? (SLIKE) | ITRevolucija
Bliži se kraj 2017-oj godini i ako niste do sada, možda bi bilo krajnje vrijeme da kupite jedan od tih pametnih telefona što ih... Kako instalirati Viber na Mobitel i PC ? (SLIKE) | ITRevolucija

Bliži se kraj 2017-oj godini i ako niste do sada, možda bi bilo krajnje vrijeme da kupite jedan od tih pametnih telefona što ih svi imaju oko vas. Vjerovatno ga već imate i želite da se možete čuti sa prijateljima ili porodicom, a da ne morate plaćati velike sume novca, ako ih zovete iz rominga. Najpopularnija aplikacija za razgovor kod nas je Viber i to sa razlogom. Njegova jednostavnost ga čini savršenim za sve korisnike pametnih telefona. U ovom članku ćete vidjeti kako da ga skinete i instalirate na vaš Android smartphone. Ako ste često za računarom, i mrsko vam je svaki put kad dobijete poruku otključavati telefon i dopisivati se preko telefona, predlažem vam da instalirate Viber i na računar, ne zauzima puno memorije, a olakšaće vam dosta.

Kako instalirati Viber na mobitelu

Da bi mogli koristiti Viber na telefonu treba vam pametni telefon i internet konekcija na neku WiFi mrežu koja je brza. Viber ćete moći koristiti besplatno ako ga uvijek budete koristili dok ste povezani na WiFi, inače druga opcija je da pozivate pomoću mobilnih podataka, ali ako imate neku pretplatu i to vas u zavisnosti od paketa može izaći jeftinije od klasičnog poziva.

  • Otvorite Google play prodavnicu i kucajte u polje pretrage Viber.

  • Nakon pretrage, trebalo bi da vam bude prvi na listi aplikacija.

  • Kliknite na Viber, onda na Install, i onda dopustite da se aplikacija klasično instalira kao i svaka druga.

Nakon instalacije su vam prikazani ekran dobrodošlice zajedno sa mogućnostima aplikacije, kliknite na Continue. Onda će vam zatražiti da ukucate svoj broj telefona. Automatski će onda znati vašu lokaciju. Onda će vas pitati za dozvolu da pristupe vašim kontaktima. Ako ne dozvolite onda ćete sami morati dodavati brojeve prijatelja u aplikaciju, ovako bi vam inače da prihvatite odmah se kontakti sinhronizovali sa Viberom. Zadnji korak je da napišete kod koji vam je Viber poslao porukom do sada. Ovo služi da se Viber uvjeri kako ste vi vlasnik tog broja telefona. Nakon što ga unesete slobodni ste da razgovarate sa vašim prijateljima, ako su i oni trenutno na WiFi ili koriste mobilne podatke.

Kako instalirati Viber na PC

Prije nego što instalirate Viber na računar, bitno je naglasiti da već morate imati Viber na telefonu, tj da morate koristiti pametni telefon. Imajući Viber na računaru, ne morate stalno gledati na telefon da odgovorite na poruke već samo upalite program na računaru i onda tu nastavljate dopisivanje. Puno je lakše raditi nešto na računaru i koristiti Viber, nego da svkai put uzimate telefon u ruke, kada vam dođe poruka.

  •  Ako imate Windows, Mac ili Linux jednostavno otiđite na stranicu Vibera, i tu kliknite na  ‘Get Viber’ opciju u zelenom kvadratu

  • Jednom kada ste skinuli ViberSetup.exe na vaš sistem, dvoklik na njega i kada vam se otvori prozor kliknite na Accept & Install  kako bi ste pokrenuli instalaciju.

  • Sada vas pita imate li Viber na vašem telefonu.

  • Kliknite na Yes, budući da ste ga prethodno skinuli na vaš telefon, u suprotnom ćete prvo morati skinuti pa tek onda nastaviti na računaru postavljanje Vibera.

  • Sada ukucajte svoj broj mobilnog .

  • Sada kao i sa instalacijom na telefon ćete dobiti kod na telefon, zato ga držite blizu vas. Nakon što ukucate kod kliknite na Enter Viber

  • Nakon toga je sve postavljeno i možete ga normalno koristiti na račuaru.

Možda vam ovo djeluje komplikovano, ali korak po korak i uskoro ćete i vi koristiti ovu aplikaciju koja je osvojila svijet.