Popcorn Time - kako besplatno gledati filmove i serije u HD-u | ITRevolucija
Popcorn Time – kako besplatno gledati filmove i serije u HD-u | ITRevolucija Popcorn Time – kako besplatno gledati filmove i serije u HD-u | ITRevolucija
Od malih nogu čujemo od drugova za sajtove preko kojih gledamo serije i filmove, da ništa ne plaćamo. Često su to neki sajtovi gdje... Popcorn Time – kako besplatno gledati filmove i serije u HD-u | ITRevolucija

Od malih nogu čujemo od drugova za sajtove preko kojih gledamo serije i filmove, da ništa ne plaćamo. Često su to neki sajtovi gdje ima više linkova za gledanje u slučaju da neki ne radi. Pretrpani su reklamama i ponekad su te reklame tako namještene da je na kraju pravo umijeće doći do sadržaja koji nas zanima. Sve više i više Popcorn time postaje najbolja opcija za strimovanje serija i filmova na najlakši mogući način bez da imamo problema sa reklamama ili da moramo skidati filmove i serije na računar. u nastavku ćete vidjeti šta je popcorn time i kako se koristi.

Šta je Popcorn Time?

Popcorn Time omogućava svojim korisnicima da nađu i strimuju veliki broj piratizovanih filmova i serija u samom programu. Besplatan, otvorenog koda plajer je hibrid između bittorrenta i tipične tehnologije za emotivanje. Za razliku od tradiconalnog torentovanja, media fajlovi nestaju sa računara jednom kada korisnik napusti program. Ovaj program postaje opasna konkurencija Netflixu i drugim plaćenim servisima za strimovanje. Ono gdje je Netflix uočio opasnost je što Popcorn time nudi jednostavnost gledanja filmova i TV serija kao da ih gledate na bilo kom drugom plaćenom servisu i stvarno je tako. Ovo je softver koji pirate oslobađa skupljanja filmova na svojim računarima ili borbe s lošim linkovima ili reklamama. Filmovi su katalogizirani, a da sve bude još gore po on-line distributere, takođe nude jednako tako katalogizirane TV serije. Tu noćnim morama distributera nije kraj, jer Popcorn Time uz sve to dolazi s titlovima, pa su korisnici oslobođeni dodatnog pretraživanja i uštimavanja ovog dijela piratizovanja. Ovog udara neće biti pošteđeni ni giganti kao što su iTunes i Google Filmovi, jer su entuzijastični pirati razvili i Android aplikaciju, pa je samo pitanje vremena kad će isto ponuditi za korisnike iOS uređaja. S obzirom da već postoje media boxevi pokrenuti Android operativnim sistemom , ovaj “servis” omogućava piratstvo direktno na TV ekranu bez upotrebe računara. Naravno, nije neobično što su imali problema budući da to što rade ugrožava rad “pravih” servisa koji plaćaju dozvolu da emituju određene serije, i to veliku cifru. Čak i nakon što su oboreni, par sedmica kasnije servis je opet dostupan svima, a sada su iza njega različiti anonimni developeri koji rade YTS. Ali su i oni odustali od projekta kasnije. Najnoviji tim tvrdi da se najnovija verzija bliži i da će ispraviti neke od bagova koji se pojavljuju u zavisnosti od računara. Određena grupa ljudi je dobila ideju da kopira projekt tako što su započeli svoj projekt čije je ime Time4Popcorn. Sajt je kopija originalnog sajta i više je nego očigledno. Rekli su Business Insider-u da ne vide nikakav razlog da kontaktiraju advokata.

Direktor fakulteta za intelektualno vlasništvo je objasnio da je ilegalno da besplatno objavite neki film na internet gdje ga svako može gledati. Kaže da radeći to mi ustvari pravimo kopiju nečega što postoji, jer nije original. Razlog što nije lako vlastima da obore Popcorn Time je u tome što sama aplikacija nema na svom serveru niti jedan jedini film ili seriju. On je bukvalno mašina za traženje filmova i serija. Tako da ako bi željeli oboriti ga bilo bi najbolje da se prvo obore serveri sa kojih Popcorn Time vuče epizode, ali čak i kada se to uradi on će samo pronaći još 10 novih. Sada kada ste upućeni u program, ono što nudi, u nastavku pročitajte kako se koristi ako vas zanima.

Kako se koristi Popcorn Time?

Nakon što skinete i instalirate Popcorn Time na vaš računar, i otvorite ga, prikazaće vam se velika kolekcija flmova. Ako idete  mišom na lijevu stranu dobićete još ponuđenih opcija.

Popcorn Time

Na početoj strani bi trebalo da vam bude ponuđen svježiji tj. noviji sadržaj koji je nedavno došao u kina. Na tom padajućem meniju na lijevoj strani koji se prikaže ako kliknete na njega, biće vam prikazane različite kategorije. Ako želitegledati sadržaj koji je trenutno popularan kliknete na popular, a opet ako vam je više stalo do biografija imate i tu kategoriju, ako želite gledati japanske crtiće ili na engleskom anime imate i to. Imate sadržaj i za edukaciju i za zabavu, na vama je da birate šta vas isključivo zanima. Ako kliknete na TV Shows prikazaće vam se dostupne serije za gledanje. Na desnoj gornjoj strani se nalazi search opcija i tu kucate ime filma ili serije ako vam je mrsko rovariti kroz neiscrpnu arhivu filmova i serija. Možete i staviti u Bookmarks pa ih pogledajte kasnije ili ako ste na određenoj epizodi pa da se ne morate prisjećati gdje ste stali.

Popcorn Time2

Klikom na film dobijate mogućnost da birate rezoluciju koja je dostupna, prevod i onda kliknete na Watch kada ste sve podesili da počnete strimovati. Dok god gledate film vi seedujete taj film nekom drugom korisniku tako da nije preporučljivo da koristite Popcorn Time u inostranstvu, budući da su vlasti tamo rigorozne po pitanju torenta. Možda ste čuli kako vam se flm skida na računar dok ga gledate, ali jednom kada ponovo pokrenete računar, sve se obriše i vaša memorija ne ispašta. Možete ga gledati preko Chromecasta čak, ili na vašem Androidu. Android Box je isto dobra opcija, budući da vaš TV pretvara u pametni TV, ali je proces korištenja Popcorn Time-a na drugim platformama osim računara i telefona malo komplikovaniji