Instagram se sada može koristiti bez interneta - ITRevolucija
Instagram se sada može koristiti bez interneta Instagram se sada može koristiti bez interneta
Na Facebook-ovoj godišnjoj konferenciji u San Jose, Instagram je objavio će aplikacija imati mogućnost korištenja dok nemamo internet konekciju. Moći ćemo listati slike bez obzira... Instagram se sada može koristiti bez interneta

Na Facebook-ovoj godišnjoj konferenciji u San Jose, Instagram je objavio će aplikacija imati mogućnost korištenja dok nemamo internet konekciju. Moći ćemo listati slike bez obzira gdje se nalazimo. Isto tako od proše sedmice, kako saznajemo zahvaljujući Instagramovim storijima, Instagram ima više korisnika nego Snapchat, što je ironično.

Uglavnom, kako se broj aktivnih korisnika na Instagramu svakog povećava, odlučili su se na isti korak kao i Facebook, a to je pravi offline mod. Kada ga budete koristili bez interneta moći ćete: gledati slike koje su prethodno učitane u vaš feed, komentarisati, lajkovati, sačuvati postove tj. slike, pa čak ćete moći i otpratiti druge ljude. Ovo nam je potvrdio Instagramov inžinjer, Hendri.

Jednom kada se vaš uređaj ponovo poveže na internet, sve što se uradili prije će se izvršiti, profile koje ste posjetili prije ćete moći vidjeti dok ste offline, kao i keširane verzije vašeg Explore tab-a i profilnu stranicu.

Ništa nisu rekli u vezi toga da će se i storiji moći gledati bez interneta, ali mi vjerujemo da će i ta opcija doći odmah nakon što dobiju inspiraciju(prekopiraju od Snapchat-a koji još uvijek nema ovu opciju).

Ovo bi moglo pomoći njihovim korisnicima koji su stanovnici zemalja u razvoju. Bilo bi dobro da Instagram napravi Lite verziju aplikacije i tako im dodatno pomogne, ali budući da trenutno jako puno internet podataka troši, sumnjamo da će se to desiti.