Freelancer.com: Servis za digitalne honorarne poslove - ITRevolucija
Freelancer.com: Servis za digitalne honorarne poslove Freelancer.com: Servis za digitalne honorarne poslove
Freelance je postala ustaljena fraza u govornom engleskom, a kod nas bi se mogla prevesti kao honorani poslovi. Predstavlja oblik organizacije poslovanja kada osoba... Freelancer.com: Servis za digitalne honorarne poslove

Freelance je postala ustaljena fraza u govornom engleskom, a kod nas bi se mogla prevesti kao honorani poslovi. Predstavlja oblik organizacije poslovanja kada osoba (u većini slučajeva individualno) oglašava neke usluge online ili traži sa već ponuđene liste poslova svoj sljedeći projekat.

Jedan od takvih servisa je i Frelancer.com. Uspostavljen je 2009, godine u Sidneju (Australija) sa uredima diljem svijeta. Osnovna ideja iza ove web stranice je omogućavanje kontakta između onih kojima treba odraditi neki posao i između freelancera koji se bave određenom vrstom posla ili ponudom usluga.

Od nedavno Freelancer.com nudi i vlastitu Androidu aplikaciju koju možete skinuti klikom na link ispod:

3

Nakon instalacije i pokretanja aplikacije potrebno je napraviti račun na freelance.com, tj. izvršiti registraciju.

Registrirati se je moguće i korištenjem Facebook naloga, što dosta olakšava proces. Nakon uspješne registracije možemo početi pretraživati ponude za poslove ili surfati po kategorijama tragajući za primamljivom poslovnom ponudom.

Nakon što u nekoj od kategorija ili upotrebom tražilice pronađemo određeni posao, imamo opis posla koji se nudi i ponude od drugih korisnika koji žele raditi ovaj posao, što možete vidjeti na sljedećim slikama:

Ukoliko smatrate da možete neki posao odraditi dovoljno je pritisnuti “Place bid” i možete konkurisati za vaš prvi freelance posao. Što se tiče izbora poslova, ima za svakoga ponešto uključujući: dizajn vitizki, flyera, banera pa do kreiranja kompletnih web stranica.