Oukitel U22 – četiri kamere pružit će vam četverostruko zadovoljstvo (VIDEO) | ITRevolucija
Oukitel U22 – četiri kamere pružit će vam četverostruko zadovoljstvo (VIDEO) | ITRevolucija Oukitel U22 – četiri kamere pružit će vam četverostruko zadovoljstvo (VIDEO) | ITRevolucija
Kineska kompanija Oukitel radi punom parom, dokazali su to pustivši u prodaju nekoliko dual SIM pametnih telefona u zadnjih godinu dana. Još otkad je... Oukitel U22 – četiri kamere pružit će vam četverostruko zadovoljstvo (VIDEO) | ITRevolucija

Kineska kompanija Oukitel radi punom parom, dokazali su to pustivši u prodaju nekoliko dual SIM pametnih telefona u zadnjih godinu dana. Još otkad je iPhone7 pušten u prodaju, telefoni sa četiri kamere postali su nezaobilazni za sve trendsetere. Oukitel U22 kompanija je lansirala pod motom „Najjeftiniji smartphone sa četiri kamere“ i odmah se znalo da će privući brojne kupce. MobitelShop nam je omogućio ovaj uređaj na testiranje, a njega možete pogledati u njihovoj ponudi na ovom linku, cijena sa garancijom od 12 mjeseci iznosi 199 KM.

Izrada i ekran


Kada je riječ o kvaliteti izrade i dizajnu, oni su svakako ugodno iznenađenje kod Oukitela U22, pogotovo uzme li se u obzir njegova cijena od svega osamdesetak američkih dolara. Pametni telefoni u cjenovnom rangu sa Oukitelom U22 gotovo su svi lošijeg dizajna i nešto slabije izrade od ovog ljepotana.

Okvir je izrađen od metala dok je kućište napravljeno od visoko kvalitetne plastike. Na prvi pogled se čini da je cijeli telefon izrađen od metala, ali to nije slučaj. Oukitel U 22 krasi 5.5-inčni ekran HD rezolucije koji je oduševio mnoge. Vidljivost je dobra i na vanjskom svjetlu i u unutrašnjim prostorima pod svakim uglom. Oštrina je izvrsna pa će sve prikazano na ekranu biti jasno vidljivo.

Hardware i ostale karakteristike

Oukitel U22 pokreće se pomoću Mediatekovog  MTK6580A, četverojezgrenog 1.3 GHz procesora. U ovaj je pametni telefon smješteno 2 G RAM-a, te ROM od 16 G koji je micro SD karticom proširiv do 32 G. Sve ovo omogućuje rad bez mnogo trzanja i nisku potrošnju energije. Iako se ne radi o visoko budžetnom telefonu, Oukitel U22 sasvim je dovoljan za igranje nekih manje zahtjevnih igara koje su popularne na širokom android tržištu, gledanje filmova, slušanje muzike i slično. Mi smo bez problema igrali Asphalt 8.

Iako je ovo dual SIM telefon, želite li proširiti memoriju Micro SD karticom, morat ćete „žrtvovati“ jednu SIM karticu jer ne postoje 3 nego samo 2 utora za SIM/SD.

Oukitel U22 podržava 3G mrežu i bluetooth frekvencije. Zanimljivo je i da ima čitač otiska prsta te GPS. U pakiranju ćete dobiti litijsku bateriju od 2700 mAh. Slušalice, na žalost, nisu uključene u pakiranje, ali ćete na poklon dobiti praktičnu prozirnu silikonsku maskicu.

Oukitel U22 kamera

Činjenica je da Oukitel U22 ne bi bio ni izdaleka jednako popularan da nema četiri kamere. Upravo je na ovaj segment proizvođač uložio najviše truda i zbog toga su one ono što ovaj telefon čini drukčijim od drugih povoljnih smartphonea. Zanimljivo je da ovaj smartphone, iako jeftin, omogućava doživljaj DSLR (digital single lens reflex) fotografije bez potrebe za dodatnim uređivanjem. Samo kliknite, i vaše su fotografije spremne za društvene mreže! Kamere od 13 i 8 Mp su odlične, a dvije dodatne kamere tu su da smanje pozadinsku buku u pomognu vam fokusirati se na bitne detalje. Sve u svemu, kamere kod Oukitela U22 većinu će ostaviti bez daha, pogotovo imamo li na umu da se radi o iznimno povoljnom telefonu.

Software

Oukitel U22 radi na Androidu 7.0 Nougat. Ovaj vam OS garantuje mnoštvo funkcija i prilagodljivih opcija. Želite li se dopisivati s nekim, ali ne biste htjeli propustiti važnu utakmicu? Ne brinite, Nougat je konačno uvrstio podijeljen ekran u svoje karakteristike. Kad se radi o brzini povezivanja na internet i skakanju s aplikacije na aplikaciju, Nougatu nema premca.

Zaključak

Uzme li se sve u obzir, Oukitel U22 je jako dobar izbor ako tražite telefon ispod 100$. On ima odličnu kvalitetu izrade, čak i ekran. Ugrađeni hardware je stabilan i telefon se ne bi trebao kvariti. Nedostatak je taj što ne podržava 4G, što je danas standard i što je, ako koristite Micro SD, moguće umetnuti samo jednu SIM karticu. Usprkos ovim manama, kamere i sve ostalo na telefonu je veliki plus. Ovo je još jedan kineski smartphone koji će mnogima zapeti za oko.