Besplatni Antivirus za Android Telefone | ITRevolucija
Besplatni Antivirus za Android Telefone – ITRevolucija Besplatni Antivirus za Android Telefone – ITRevolucija
U posljednjih nekoliko godina, jako se povećao broj korisnika Android telefona diljem svijeta, i pitanje sigurnosti Androida je postalo jedna od glavnih značajki korisnicima.... Besplatni Antivirus za Android Telefone – ITRevolucija

U posljednjih nekoliko godina, jako se povećao broj korisnika Android telefona diljem svijeta, i pitanje sigurnosti Androida je postalo jedna od glavnih značajki korisnicima. Korisnici su više zabrinuti za sigurnost računala, ali cyber kriminalci češće ciljaju na korisnike androida, znajući da su oni nemarniji ili su uvjereni da virus na mobitelu nije u mogućnosti napraviti ikakvu štetu. Na tržištu postoji i velik broj besplatnih antivirusnih aplikacija ali samo su neke od njih relativno popularne. Avast besplatna antivirusna zaštita je jedna od najboljih na tržištu, i ima jedan od najboljih antivirusnih softvera koji se mogu dobiti bez naknade.

Avast je #1 zaštita za mobitele i kompjutere već nekoliko godina zaredom. Postao je jedna od najpopularnijih besplatnih antivirus za androide i preporučuje ga više od 2 milijuna korisnika u  Google Play store-u. Avast osigurava i antivirusnu zaštitu i zaštitu protiv krađe sa visokom ocjenom korisnika od 4.4 zvjezdica od 5 u Play Store-u. Avastova besplatna antivirusna zaštita štiti mobitel od  malware-a, virusa,Trojanaca,  spyware-a i drži mobitel zaštićenim od  hakera.

Glavne značajke besplatne Avast antivirusne aplikacije

Skener Virusa

Aplikacija pokreće skener virusa u potrazi za potencijalno zaraženim aplikacijama koje ste možda skinuli na mobitel. Ta će radnja potrajati minutu, dvije ako imate mnogo aplikacija. Moj je mobitel skeniran u manje od jedne minute. Možete također izabrati i mogućnost automatskog skeniranja aplikacija i datoteka koje će se redovno ponavljati u odabranim vremenskim intervalima tj. danima po vašem izboru.

Zaštita Protiv Krađe

Slobodno instalirajte ovu vrstu zaštite u istoj antivirusnoj aplikaciji i ona će vam omogućiti: pronalazak mobitela ukoliko ga izgubite ili bude ukraden, zaključavanje ili brisanje svih osjetljivih privatnih podataka koje ste pohranili u svoj mobitel.

Mobilna Podrška

Ovo je još jedan od Avastovih sjajnih načina da zaštiti svoj mobitel. Možete skidati podatke kao što su glazba, videi, fotografije ili neke druge vrste medijskih datoteka i vaš će ih android pohranjivati na serveru u obliku ‘cloud-a’.To je iznimno važno jer ćete, u slučaju da vam se mobitel ošteti, jednostavno doćo do svojih podataka i povratiti ih na svoj telefon.

 Zaključavanje Aplikacija

Ovo je još jedna bitna značajka koju pruža Avast a koja se meni osobno najviše sviđa. Imate mogućnost individualno izabrati koje aplikacije želite zaključati i na taj način onemogućiti neovlašteni pristup istim aplikacijama koje sadrže privatne podatke. Zapravo, birate PIN broj kojim ćete vi uvijek moći pristupiti zaključanim aplikacijama, ali drugi korisnici ili npr. hakeri  neće. U slučaju da zaboravite svoj PIN, samo otvorite svoj Avast račun ili koristite svoj broj mobitela i povratit ćete informaciju o PIN-u. Ovo je jako bitne informacija jer je danas najviše ugrožena upravo privatnost korisnika.

avast besplatni antivirus za android

Zaštita Privatnosti

Ovo je opcija koju Avast nudi u sklopu svoje Avast Premium aplikacije, a spriječava pristup reklamama i potencijalno lošim porukama da se pojave na vašem mobitelu.

Upravitelj Aplikacijama

On sadrži listu svih aplikacija ili listu svih pokrenutih aplikacija na vašem mobitelu. U slučaju pokrenutih aplikacija lako možete pratiti koliko je neka aplikacija zahtjevna za vaš mobitel, koliko mjesta zauzima, kad ste je zadnji puta pokrenuli i koliko je resursa trošila ta ista aplikacija. Možete je prisilno zatvoriti ukoliko vam više nije potrebno da je pokrenuta.

SMS Filter i Filter Poziva

Na svom uređaju možete stvoriti grupu i dodati u nju izabrane članove. Tako možete blokirati bilo koji dolazni ili odlazni poziv upućen toj grupi. Na ovaj način možete izbjeći lažne poruke ili pozive neželjenih pozivatelja. Također možete postaviti i dane i vrijeme kada želite da mobitel bude blokiran na taj način.

Firewall

Firewall služi da hakeru blokira pristup vašem mobitelu. Neke aplikacije koje ste skinuli na uređaj su možda napravljene od strane hakera kako bi pristupili vašim privatnim podatcima. Takvu vrstu hakerskog napada najlakše ćete blokirati korištenjem ovog Firewall-a.

Mjerač korištenja mreže

Možete izmjeriti sve dolazne i odlazne podatke posebno za svaku vašu aplikaciju. Ti se podaci pokazuju za 3G/4G, WiFi i Roaming posebno i za sve skupa.

antivirus za android

Što mi se svidjelo više, a što manje?

Postoji jedna stvar koa me zabrinjava kao korisnika Zaštite protiv krađe. Kod instalacije izvan Play Store-a moram koristiti prijateljev broj mobitela kako bi primio SMS obavijest. Umjesto toga, puno bi praktičnije bilo korištenje moje email adrese jer mi nije drago koristiti nečiji tuđi broj telefona.

Zaključak

Sve u svemu, jako mi odgovara ova besplatna antivirusna aplikacija i zadovoljave svojom zaštitom protov virusa, malware-a, spyware-a i mrežne krađe identiteta. Avast je poznati odlični besplatni antivirusni softver i za mobitele i  za stolna računala. Na Google Play-u možete pročitati neke odlične informacije i komentare tisuća korisnika. Ukoliko još ne koristite nikakvu antivirusnu zaštitu za svoj mobitel, instalirajte besplatno Avast! i uživajte.