Top 5 najboljih tastatura za Android ! | ITRevolucija
Top 5 najboljih tastatura za Android ! | ITRevolucija Top 5 najboljih tastatura za Android ! | ITRevolucija
Mnogi korisnici Androida nikada ni ne pomisle da bi bilo pametno promijeniti tastaturu koju koriste, jer misle da je integrisana u telefon tako da... Top 5 najboljih tastatura za Android ! | ITRevolucija

Mnogi korisnici Androida nikada ni ne pomisle da bi bilo pametno promijeniti tastaturu koju koriste, jer misle da je integrisana u telefon tako da je nemoguće promijeniti na lak način. Veoma je bitno da koristite tastaturu koja vama odgovara, budući da većinu vremena na telefonu koje provedemo, uvijek koristimo tastaturu da tražimo nešto na internetu ili yt, ali uglavnom se dopisujemo sa nekim. Dnevno razmijenimo preko 100 poruka, tako da bi bilo pametno da barem koristimo tastaturu prilagođenu nama, koja se lako može mijenjati prema našim potrebama. Ovo je 5 najboljih tastatura za Android:

1. SwiftKey

SwiftKey je jedna od onih tastatura koje su odavno dostupne i do današnjeg dana zahvaljujući redovnim ažuriranjima, postanu jedne od najboljih. Prije je njegova mogućnost predviđanja teksta bila njegova najveća vrlina-jedna od prvih tastatura koje su aktivno učile vaš stil pisanja i nude vam onda bolje izbore riječi i ispravljaju ako napravite grešku u kucanju.

SwiftKey i dalje jako dobro ovo radi, a ako aktivirate ovu opciju, on će učiti iz vaših mejlova, socijalnih mreža, tekstualnih poruka i drugih izvora kako bi dopunio imena vaših prijatelja, adrese, omiljene riječi i još mnogo toga. SwiftKey podržava više tema za tastaturu, više veličina tastature, opcije personalizacije, i sa cloudom sinhronizuje vaš riječnik i sačuvani tekst, tako da ako promijenite uređaj ne počinje ispočetka. Podržava i kucanje gesturama, kucanje prevlačenjem, a jedna od njegovih opcija vam omogući da cijelu rečenicu iskucate bez da dignete prst sa ektrana. Besplatan je na Google Play prodavnici i s razlogom se nalazi na top listi najboljih tastatura za android.

swiftkey tastatura za android

swiftkey tastatura za android

2. Swype

Ovo je originalna tastatura koja je prva imala opcije kucanja gesturama i prevlačenjem, i još uvijek dolazi instalirana na nekim Android uređajima. Vremenom je usavršio svoj mehanizam prevlačenja, predviđanja i dobio je svoj riječnik koji vam nudi riječi iako ih nikada niste koristili. Ovo su razlozi zašto je veoma brzo izašao iz bete i došao na Play Store. Čak ima i opciju čitanja teksta, zahvaljujući svojoj firmi, Nuance. Swype ima opciju podijeljene tastature i kompatibilan je za tablete, prepoznaje ljudski glas, -omogućava glatko kucanje i lako se prebacuje sa jednog na drugi jezik.

Swype tastatura za android

3. Fleksy

Njegov minimalistički izgled krije tonu mogućnosti ispod površine. Pravi fokus tastature je brzina i veoma visoka preciznost. Standardni QWERTY raspored je u redu, ali ova tastarura upravo blista onog momenta kada krenete kucati, površina tastature se mijenja kako bi se pobrinula da slova koja vam trebaju su uvijek tu pored vašeg prsta. Čak je u mnogim recenzijama ocijenjena kao jedna od najboljih tastatura za ljude sa slabijim vidom. Dolaskom na Android, obradovao me njen izuzetan mehanizam ispravljanja grešaka, nevidljive tastature, automatsko veliko slovo, razmak i razne teme kako vam ne bi dosadilo. Jednom kada budete dobili osjećaj gdje treba da kucate, možete kompletne rečenice iskucati bez da pogledate u ekran, što je impresivno. Bitan detalj – ova aplikacija je dizanirana za one koji vole da kucaju i navikli su, a ne za one koji gesturama unositi tekst. Tako da ako ste vi ovaj tip osobe, definitivno bi trebalo da isprobate ovu tastaturu. Besplatna je na Play prodavnici.

Fleksy tastatura za android

Fleksy tastatura za android

4. Minuum

Minuum je započeo kao IndieGoGo projekat. Njegovi korisnici su ga koristili, finansirali, nadajući se da će izgraditi bolju Android tastaturu. Uzdigla se iznad ostalih tastatura, jer je malena a opet laka za koristiti čak i ako imate velike prste. Cijela tastatura zauzima mali dio donjeg dijela ekrana, i ne smeta vam dok radite. Tastatura se oslanja na predviđanje teksta kako bi bila brza i lagana za koristiti. Iako zahtjeva malo vremena da se nauči koristiti, pomaže ako ste jedan od onih ljudi koji samo kažiprstom kucaju, vole da im je ekran pregledan i samo im malo prostora treba za kucanje. Ako volite prevlačiti kako bi kucali, ovo možda nije tastatura za vas, ali Minuum i dan danas evoluira.

Minuum tastatura android

Minuum tastatura android

5. Multiling O keyboard

Sa ovom tastaturom, dobijate nastavak veoma uspješne Multiling tastature, od strane veoma poštovanog developera. Tastatura koja je uistinu višejezična, zahvaljujući mogućnosti da preuzmete druge jezike preko Play prodavnice, ima dosta vrlina. Neke od onih najpopularnijih su: površina se može promijeniti po veličini, obliku tastera i temi, možete mijenjati raspored slova tako da vam prvi red ako kucate po redu slova ispiše neku rečenicu, dodaci pružaju podršku za Emoji-e i jednostavno ručno pisanje, radi na telefonima i tabletima jednako dobro, i ne traži pristip internetu, tako da je jedna od najsigurnijih i najboljih Android tastatura.

Tastatura Google

Za kraj smo ostavili najpopularniju i najtraženiju tastaturu za android !

6. Google keyboard

Nemojte griješiti, ova tastatura je prešla dalek put od dana kada je lansirana. Google je takoreći ukrao najbolje mogućnosti drugih tastatura i dodao ih u svoju. Dostupna je na Play Store prodavnici besplatno. Fabrička google tastatura ima opcije kucanja gesturama, učenja vašeg vokabulara, ugrađenu ekspanziju teksta, predviđanje onoga što planirate kucati, opcije prepoznavanja glasa i pretvaranja u tekst, i još mnogo toga. Veoma je moćna i nudi besplatno mogućnosti koje su imale samo premium tastature. Optimizovano je jednako dobro i za tablete i za telefone.

google tastatura

google tastatura